search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:17
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Στην τρίτη φάση το ρωσικό εμβόλιο EpiVacCorona – Προχωρά και το Sputnik V

30.09.2020 15:51
Κορωνοϊός: Ομοιότητες και διαφορές των εμβολίων της Moderna και Pfizer - Media

 

Ολοκληρώθηκαν οι κλινικές δοκιμές του δεύτερου υποψηφίου εμβολίου της Ρωσίας για τον κορονοϊό, το οποίο πλέον μπαίνει στην «φάση τρία», όπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA επικαλούμενο την ρυθμιστική αρχή προστασίας του καταναλωτή. Το εμβόλιο  για τον κορονοϊό EpiVacCorona αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Vector της Σιβηρίας.

Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού κατοχυρώθηκε επίσημα την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία ανακοίνωσε ότι «το κρατικό επιστημονικό κέντρο ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector πήρε την άδεια για το εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξε».

Το Ινστιτούτο Vector πήρε την άδεια για έναρξη κλινικών δοκιμών του εμβολίου του σε εθελοντές από το ρωσικό υπουργείο Υγείας στις 24 Ιουλίου και ο πρώτος εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου. Η τελική ομάδα εθελοντών — αποτελούμενη από 20 άτομα — που συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 8 Σεπτεμβρίου.

Η επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα ανακοίνωσε επίσης ότι οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου επρόκειτο να ολοκληρωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία θα ξεκινούσαν οι κλινικές δοκιμές της λεγόμενης «φάσης τρία».

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση εμβολιασμού του Sputnik V 

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στις κλινικές δοκιμές για το ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό Sputnik V, έχουν ήδη ξεκινήσει να λαμβάνουν τη δεύτερη δόση.  Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια δήμαρχος της Μόσχας, Αναστασία Ρακόβα «έξι συμμετέχοντες στις δοκιμές έχουν ήδη λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού», ενώ ακόμα 20 άτομα θα εμβολιαστούν την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.

«Το Sputnik V είναι εμβόλιο δύο δόσεων και ο δεύτερος εμβολιασμός είναι αναγκαίος για την ενίσχυση της ανοσολογικής απόκρισης που λαμβάνεται μετά τον πρώτο εμβολιασμό. Μετά τον πρώτο εμβολιασμό, που έχουν λάβει περισσότεροι από 5.700 άτομα, διαπιστώνουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία (σ.σ. εκείνων που έχουν εμβολιαστεί) αισθάνονται καλά» τόνισε η Ρακόβα.

Η Μόσχα ξεκίνησε  τις κλινικές δοκιμές του Sputnik V στις 7 Σεπτεμβρίου και στις 9 του μήνα οι πρώτοι συμμετέχοντες έλαβαν το εμβόλιο. Συνολικά 19 ιατρικά κέντρα στην πρωτεύουσα της Ρωσίας συμμετέχουν στις μελέτες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:12