search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:06
MENU CLOSE

Στη «μάχη» τα ΚΤΕΛ από σήμερα: Ποιες γραμμές θα εξυπηρετούν στην Αθήνα (video)

01.10.2020 05:34
Στη «μάχη» τα ΚΤΕΛ από σήμερα: Ποιες γραμμές θα εξυπηρετούν στην Αθήνα (video) - Media

 

Εξήντα λεωφορειακές γραμμές θα εξυπηρετούν συνολικά τα ΚΤΕΛ στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας με τον ΟΑΣΑ με στόχο την αποφυγή συνωστισμού στα οχήματα, πολλά εκ των οποίων ακόμα και σήμερα αποτελούν «κινούμενες βόμβες» για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Τα πρώτα λεωφορεία των ΚΤΕΛ ξεκινούν δρομολόγια από σήμερα και συγκεκριμένα από τις γραμμές «504: Θρακομακεδόνες – Σ.Σ. Δεκελείας – Κηφισιά» και «740: Ολυμπιακό Χωριό – ΣΚΑ – Αχαρναί – Αγ. Άννα».

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, οι χρονοαποστάσεις των δυο δρομολογίων θα βελτιωθούν σημαντικά κατά 5 και 17,5 λεπτά αντίστοιχα.

Οι επιβάτες θα μετακινούνται δωρεάν μέχρι τη στιγμή που θα συνδεθούν με την τηλεματική. Τα λεωφορεία θα λειτουργούν στο 65% της πληρότητάς τους. Μέσα στο όχημα θα υπάρχει ο οδηγός και ο συνοδηγός, ο οποίος θα ελέγχει τον αριθμό των επιβατών.

Τα λεωφορεία δεν ανήκουν στα ΚΤΕΛ της Αθήνας, αλλά προέρχονται από την περιφέρεια.

 

Συνολικά 200 οχήματα και 550 οδηγοί θα ενισχύσουν τις συγκοινωνίες, ενώ με την παρουσία των ΚΤΕΛ εκτιμάται πως θα επιτευχθεί το 100% της εκτέλεσης των προγραμματισμένων δρομολογίων με βελτιωμένες χρονοαποστάσεις.

Σημαντικό για το δίκτυο του ΟΑΣΑ είναι να μειωθεί και ο χρόνος αναμονής στους πολίτες, κάτι που θα φέρει και την αποσυμφόρηση μέσα στα λεωφορεία.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:06