search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:09
MENU CLOSE

Διακόπουλος: Η Τουρκία επιδίωξε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, δεν της βγήκε

05.10.2020 14:26
Διακόπουλος: Η Τουρκία επιδίωξε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, δεν της βγήκε - Media

 

Ο πρώην σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξανδρος Διακόπουλος, αναλύει τις κινήσεις της Τουρκίας μετά τις αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος τονίζει πως η Τουρκία επιδίωξε να γίνει ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, ώστε να εξαναγκάσει την Ελλάδα να διαπραγματευτεί, αλλά «κάτι τέτοιο δεν της βγήκε».

Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Πρωθυπουργού, μίλησε την Δευτέρα (5/10) στο Πρώτο Πρόγραμμα και τόνισε πως η γείτονα χώρα ήθελε να δημιουργήσει αστάθεια και διαλυτικά φαινόμενα στο ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, σημειώνει πως «η Τουρκία ήθελε το θερμό επεισόδιο έπρεπε να γίνει με ευθύνη της Ελλάδας».

Παράλληλα, τονίζει ότι η γείτονα χώρα δεν ήθελε στην πραγματικότητα τις διερευνητικές, ωστόσο, σημείωσε, πως ο ίδιος δεν βλέπει την Τουρκία να επανακάμπτει με μονομερείς ενέργειες στην περιοχή και πως οι προσέχεις μήνες θα είναι ήρεμοι.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής, ο πρώην σύμβουλος του Πρωθυπουργού μίλησε για συμβιβασμό, που όμως είναι πολύ κοντά στις ελληνικές θέσεις, ενώ την ίδια ώρα στενεύουν τα περιθώρια για την Τουρκία, είπε χαρακτηριστικά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:09