search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:46
MENU CLOSE

Βούρκος έγινε με την πρώτη βροχή το ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ της Λέσβου (Photos)

08.10.2020 18:52
«Αρουραίοι που δαγκώνουν μωρά» στο Καρά Τεπέ – Η απάντηση του υπουργείου Μετανάστευσης - Media
 
Μια βροχή στη Λέσβο ήταν αρκετή για να αποκαλυφθεί πόσο πρόχειρα στήθηκε ο νέος καταυλισμός για πρόσφυγες και μετανάστες στον Καρά Τεπέ, για να αντικαταστήσει το ΚΥΤ της Μόριας
 
Οι περίπου 7.500 μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στον καταυλισμό είδαν τις σκηνές τους να βουλιάζουν σε λάσπες και βούρκο, ενώ ο χειμώνας έρχεται απειλητικός.
 
Γυναίκες και μικρά παιδιά αναζήτησαν καταφύγιο σε άλλες σκηνές, ενώ έδωσαν μάχη με τις λάσπες για να διασώσουν τα λιγοστά τους υπάρχοντα. Άλλωστε οι περισσότερες σκηνές δεν διαθέτουν ούτε καν πάτο.
 
Μάλιστα επιβεβαιώθηκαν όλοι όσοι έλεγαν από την πρώτη στιγμή ότι το πρώην στρατόπεδο είναι ακατάλληλο για να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες, καθώς η βροχή μετατρέπει το χώρο σε απέραντο λασπότοπο.
 
Κάκιστες είναι οι συνθήκες εργασίας και των εργαζομένων στη δομή, οι οποίοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν τους απελπισμένους πρόσφυγες.
 
Πληροφορίες: Αυγή / Photos: Zekria Farzad
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:46