search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:20
MENU CLOSE

Ανατροπή Πέτσα με ωράριο καταστημάτων λόγω κορωνοϊού: «Εξετάζουμε διεύρυνση ως τη 1 το πρωί»

09.10.2020 06:33
Ανατροπή Πέτσα με ωράριο καταστημάτων λόγω κορωνοϊού: «Εξετάζουμε διεύρυνση ως τη 1 το πρωί» - Media

 

Δεν θα ανακοινωθούν σήμερα νέα μέτρα, τόνισε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ, δίνοντας έτσι έμμεσα και απάντησε σε διάφορα σενάρια που ήθελαν ακόμα και σήμερα την ανακοίνωση νέων μέτρων για την Αττική και πιο συγκεκριμένα, κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης από τις 10μμ ως τις 5πμ και μάσκα σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς. 

Όπως εξήγησε, τα μέτρα που εφαρμόζουμε τώρα είναι πάρα πολλά. «Το να φορτώνουμε συνεχώς μέτρα τον πληθυσμό και να μη φροντίζουμε για την πιστή τήρησή τους, θα είναι προβληματικό και ενδεχομένως μπούμερανγκ.»

Παράλληλα επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει μια αύξηση κρουσμάτων όπως και οι άλλες χώρες τελευταία, αλλά παραμένει σταθερή. «Στην Αττική υπάρχει μια πίεση, όμως αυξάνονται οι ΜΕΘ.»

Ο κ. Πέτσας είπε πως, όπως έχει επισημάνει και ο ΠΟΥ, ο κόσμος έχει αρχίσει να κουράζεται με τα μέτρα, όμως αν σταματήσει κανείς να φορά μάσκα σε εσωτερικό χώρο θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων.

«Σήμερα βλέπουμε πάρα πολλά κρούσματα να προέρχονται από τον χώρο εργασίας.»

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, είπε ότι είναι από τα μέτρα που θα εξεταστούν αν υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων.

«Μπορεί να εξεταστεί η διεύρυνση του ωραρίου καταστημάτων μέχρι τη 1π.μ.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:18