search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:20
MENU CLOSE

Τέλος η Ζαρούλια από τη Βουλή για ψευδή βεβαίωση – Στον εισαγγελέα η υπόθεση

09.10.2020 16:50
Τέλος η Ζαρούλια από τη Βουλή για ψευδή βεβαίωση - Στον εισαγγελέα η υπόθεση - Media
 
Την ανάκληση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια υπέγραψε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, μετά τη διαπίστωση ότι η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε ψευδώς βεβαιώσει την υπηρεσία, όπου κατέθεσε τα δικαιολογητικά και προβλεπόμενες βεβαιώσεις, ότι δεν έχει κώλυμα διορισμού.
 
Μετά την εξέλιξη αυτή ο πρόεδρος της Βουλής διαβιβάζει επίσης στον εισαγγελέα φάκελο με τον οποίο θα ζητά την ποινική αξιολόγηση για όποιο αδίκημα τυχόν έχει τελέσει η Ελένη Ζαρούλια κατά την υποβολή των δικαιολογητικών της στη Βουλή.
 
«Η Ελένη Ζαρούλια προκάλεσε ψευδώς και δολίως τον διορισμό της για ίδιον όφελος», «δήλωσε ψευδώς στην υπεύθυνη δήλωσή της ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό της κώλυμα διορισμού», αναφέρει μεταξύ άλλων, το σκεπτικό της απόφασης του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, για την ανάκληση διορισμού της Ελένης Ζαρούλια, σε θέση μετακλητού υπαλλήλου.
 
Για την απόφαση ανάκλησης του διορισμού, ο πρόεδρος της Βουλής, επικαλείται επίσης, εκτός από την ψευδή δήλωση, και τις γενικές αρχές του Διοικητικού Δικαίου που προβλέπει ανάκληση για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Ο κ. Τασούλας επικαλείται επίσης το έγγραφο με το οποίο διαβιβάστηκε σήμερα από το Διοικητικό Τμήμα του Εφετείου Αθηνών, το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, του 2015, το οποίο παραπέμπει μεταξύ άλλων την Ελένη Ζαρούλια ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για το κακούργημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής.
 
Η απόφαση του Κώστα Τασούλα, μαζί με τον φάκελο διορισμού της Ελένης Ζαρούλια έχει κοινοποιηθεί αρμοδίως και στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η απόφαση του προέδρου της Βουλής δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ.
 
«Η ανάκληση αφορά το ελάττωμα του διορισμού. Βασίστηκε σε βεβαίωση της Ελένης Ζαρούλια ότι δεν έχει κώλυμα διορισμού», ανέφερε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.
 
Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια ήταν από την αρχή παράνομος και ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα η υπεύθυνη δήλωση που εκείνη προσκόμισε βεβαιώνοντας ότι δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα με τελεσίδικο βούλευμα, όπως προβλέπει ο νόμος για τον διορισμό μετακλητών στη Βουλή.
 
Κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν εξάλλου ότι θα διενεργηθεί ΕΔΕ στην αρμόδια διεύθυνση της Βουλής που ήλεγξε τα δικαιολογητικά γιατί δεν εντόπισε την καταφανώς ψευδή βεβαίωσή της.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:01