search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:11
MENU CLOSE

Γεωργούλης: Άμεση ανάγκη ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής οδηγίας για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

13.10.2020 15:41
Γεωργούλης: Άμεση ανάγκη ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής οδηγίας για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας - Media

 

Ανοιχτή επιστολή, προς την Επιτροπή της ΕΕ και τα Κράτη Μέλη, όπου ζητείται η αποτελεσματική εφαρμογή του άρθρου 18 της Οδηγίας της ΕΕ περί δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, απέστειλε ο Αλέξης Γεωργούλης ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ομάδα Φιλίας Πολιτιστικών Δημιουργών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

“Η τρέχουσα συγκυρία, επανέφερε στο προσκήνιο πόσο σημαντικό είναι να βελτιώσουμε την θέση των συγγραφέων και των ερμηνευτών στην Ευρώπη. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι μπορούν ουσιαστικά να κερδίζουν τα προς το ζην από την τέχνη τους, ειδικά στην συνεχώς αναπτυσσόμενη ψηφιακή αγορά.” αναφέρεται στην επιστολή.

Τα μέλη της Ομάδας Φιλίας Πολιτιστικών Δημιουργών (CCFG Group) ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Κράτη Μέλη, την προώθηση της ομαλής και ταχείας ενσωμάτωσης της Οδηγίας για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και ιδιαίτερα για τη δίκαιη αμοιβή των ερμηνευτών και των δημιουργών (παρ. 22), την ανάληψη άμεσης δράσης έτσι ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή του άρθρου 18.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:10