search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:44
MENU CLOSE

Ψευτοπροφιτερόλ ταψιού

16.10.2020 09:36
yalanci-profiterol-tarifi2.jpg

 

Υλικά

15 μπισκότα σαβουαγιάρ

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα

1 φλιτζάνι αλεύρι

½ φλιτζάνι κορν φλάουρ

2 κρόκους αυγών

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 κάψουλα βανίλιας

Για την κρέμα σαντιγί

2 συσκευασίες σαντιγί σε σκόνη

400 ml κρύο γάλα

Για τη σάλτσα σοκολάτας

250 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη

200ml γάλα φρέσκο πλήρες

50 ml κρέμα γάλακτος

60 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τους κρόκους, το αλεύρι ,το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά. Μεταφέρουμε στο μάτι και ανακατεύοντας συνεχώς, το βράζουμε μέχρι να πήξει σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε, ρίχνουμε την κάψουλα βανίλιας και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει βάζοντας μια μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας για να μην δημιουργηθεί κρούστα. Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ χτυπώντας την καλά και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για τη σάλτσα σοκολάτας, βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα αδειάζουμε πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.

Για να στήσουμε το γλυκό, αρχικά ανακατεύουμε τη σαντιγί στην έτοιμη κρέμα (αφήνουμε λίγη σαντιγί για τη διακόσμηση), χτυπώντας την στο μίξερ για 5-7 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα. Σπάμε τα σαβουαγιάρ σε 4 μέρη το καθένα και τα προσθέτουμε στην κρέμα, ενσωματώνοντας τα καλά, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Μεταφέρουμε το μίγμα αυτό σε ένα πυρέξ και ισιώνουμε την επιφάνεια. Περιχύνουμε με την κρύα σάλτσα σοκολάτας και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Διακοσμούμε με την υπόλοιπη σαντιγί που έχουμε φυλάξει, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!

Συμβουλή

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη κρέμα πατισερί για ευκολία και γλάσο σοκολάτας σε φακελάκι.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:41