search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:51
MENU CLOSE

Για ΠΑΣΟΚ από πού πάνε;

17.10.2020 09:19
Για ΠΑΣΟΚ από πού πάνε; - Media

 

Μια ανάρτηση του Ανδρέα Λοβέρδου στα κοινωνικά δίκτυα με έντονη χιουμοριστική -εκτός από πολιτική- διάσταση, έφερε αναταραχή στα λιμνάζοντα νερά του κεντρώου χώρου. Ο Λοβέρδος με προφανή και την χιουμοριστική πρόθεση, σχολίασε αιχμηρά την είδηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε την Άννα Διαμαντοπούλου για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ.

«Τελικά συγκυβερνάμε με ΝΔ αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε», έγραψε ο βουλευτής, αόριστα. Αν η κυρία Γεννηματά δεν έτρεχε με τόση ζέση να σχολιάσει το σχόλιο, ελάχιστοι θα καταλάβαιναν ή θα μάθαιναν ότι την αφορούσε. Ωστόσο, το ζήτημα δεν είναι ο εκνευρισμός της Γεννηματά. Είναι κάτι πολύ σοβαρότερο, για αυτό και εκφράζεται πληρέστερα μέσα από το χιούμορ.

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη, ωστόσο, παραμένει πανταχού παρόν στην πολιτική ζωή. Το ΠΑΣΟΚ που τόσο άδικα υπονομεύτηκε, κατηγορήθηκε και τελικά δαιμονοποιήθηκε επωμιζόμενο και το προπατορικό αμάρτημα, είναι περιζήτητο από όλους. Αυτό αποδεικνύει την υπεροχή του καθώς δεν πρόκειται για μια δυο μεμονωμένες ενέργειες αλλά για προσπάθειες πασοκοποίησης τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι, ο Λοβέρδος με το δίκιο του αναρωτιέται για συγκυβέρνηση. Είναι να απορεί -εύλογα- κανείς, πώς ένα τόσο διεφθαρμένο και αποτυχημένο κόμμα είναι τόσο περιζήτητο και κυρίως γιατί όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν από το 2010 και μετά, κατηγόρησαν τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, για να τις εφαρμόσουν κατά γράμμα – και βέβαια, από δεύτερο χέρι.

Αναρωτιέται επίσης εύλογα κανείς, γιατί, αφού έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση έχει βάσεις ΠΑΣΟΚ, να μην συμμετέχει και το ΠΑΣΟΚ, όταν το 80% και βαλε των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ συμφωνούν με την κυβέρνηση Μητσοτάκη; Δεν θα είχε αυτό ευεργετικό αντίκρισμα πριν από όλα για την χώρα (όλοι συμφωνούμε ότι περνάμε μια περίοδο που απαιτείται όχι μόνο συναίνεση αλλά και σοβαρότητα). Δεν θα έφερνε αυτή η επίδειξη σοβαρότητας και υπευθυνότητας ξανά ένα μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων πίσω στο ΠΑΣΟΚ; Τουλάχιστον, όλους αυτούς που τρέμουν στην ιδέα της πιθανότητας επανόδου του ΣΥΡΙΖΑ και σουλατσάρουν πολιτικά άστεγοι ή δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Μητσοτάκη;

Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε με τους ΑΝΕΛ και με όλες τις …καλοδεχούμενες ψήφους. Βέβαια, υπάρχει και η λύση Μαλέλη: να συμπράξει το ΚΙΝΑΛ με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ…

Αυτά, ωστόσο, είναι παρελθόν. Ο Λοβέρδος με μια πρόταση επαναφέρει στο προσκήνιο ένα μεγάλο πρόβλημα με το οποίο σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπο το πολιτικό μας σύστημα: το πολιτικό κενό που αφήνει στο χώρο του κέντρου το ΠΑΣΟΚ και αδυνατεί να καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, αδίκως φωνασκεί η κυρία Γεννηματά καθώς η πραγματικότητα είναι αποκαλυπτική: ο ΣΥΡΙΖΑ φυλλορροεί και το ΚΙΝΑΛ κοιμάται. Ποιος εισπράττει; Ο Μητσοτάκης που το δίχως άλλο θα είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού για πολύ ακόμα. Γιατί το ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να πείσει τους δικούς του ψηφοφόρους να επανέλθουν μετά την εξωτική τους περιπέτεια που όλοι απολαύαμε την προηγούμενη πενταετία στον θαυμαστό κόσμο της Αριστεράς; Γιατί η συντριπτική πλειονότητα των Πασόκων συμφωνούν με τον Μητσοτάκη – σχεδόν όσο και οι ψηφοφόροι της ΝΔ; Άρα, κυρία Γεννηματά, κάτι δεν πάει καλά. Σίγουρα, ωστόσο, δεν φταίει το χιούμορ του Αντρέα Λοβέρδου, ούτε των εναπομεινάντων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:46