search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:10
MENU CLOSE

Οργή από την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου για την απρέπεια Προτοσάλτε: Να ζητήσει συγγνώμη

21.10.2020 16:55
Οργή από την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου για την απρέπεια Προτοσάλτε: Να ζητήσει συγγνώμη - Media

 

Την οργισμένη αντίδραση της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, προκάλεσαν τα όσα είπε ο Άρης Πορτοσάλτε, στη διάρκεια της εκπομπής του, όπου, μεταξύ άλλων ανέφερε για τον εκλιπόντα ακτιβιστή: «Ένας τοξικοαυτός μπήκε να ληστέψει ένα μαγαζί…».

Δια των συνηγόρων της, Άννυς Παπαρρούσου και Κλειούς Παπαντολέων, η οικογένεια του εκλιπόντος επισήμανε ότι ακούστηκαν ψευδή και ανακριβή γεγονότα και ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις για τον Ζακ Κωστόπουλο  και κατηγόρησε τον Άρη Πορτοσάλτε ότι απέκρυψε τα -αναμφισβήτητα ακόμα και από την υπεράσπιση- ιατρικά πορίσματα, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ενώ διαστρέβλωσε πλήρως τις αποφάνσεις του παραπεμπτικού βουλεύματος, με το οποίο οι κατηγορούμενοι δικάζονται.
 
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου υπογράμμισε ότι οι απόψεις του κ. Πορτοσάλτε χαρακτηρίζουν τον ίδιο, ωστόσο τόνισε ότι η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και η μετάδοση αληθών ειδήσεων, βαραίνει επίσης τόσο την ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ όσο και τον ραδιοφωνικό σταθμό που του δίνει βήμα.
 
Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:
 
Με ιδιαίτερη δυσφορία και ανησυχία διαπιστώσαμε ότι σήμερα το πρωί, μια ώρα πριν την έναρξη της δίκης των κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ακούστηκαν ψευδή και ανακριβή γεγονότα και ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις για τον θανόντα από τον κ. Πορτοσάλτε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.
 
Ο εν λόγω δημοσιογράφος μετατρέποντας το θύμα ενός άγριου λιντσαρίσματος σε θύτη, και μετατρεπόμενος ο ίδιος σε ραδιο-δικαστή, απέκρυψε τα -αναμφισβήτητα ακόμα και από την υπεράσπιση- ιατρικά πορίσματα, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ενώ διαστρέβλωσε πλήρως τις αποφάνσεις του παραπεμπτικού βουλεύματος, με το οποίο οι κατηγορούμενοι δικάζονται.
 
Οι απόψεις του κ. Πορτοσάλτε χαρακτηρίζουν τον ίδιο. Η τήρηση πάντως της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και η μετάδοση αληθών ειδήσεων, με ακρίβεια και αντικειμενικότητα, είναι καθήκον του και βαραίνει επίσης τόσο την ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ όσο και τον ραδιοφωνικό σταθμό που του δίνει βήμα.
 
Το ελάχιστο το οποίο αναμένει η οικογένεια από τον ίδιο είναι να ανασκευάσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και από τους ελεγκτικούς φορείς να πράξουν τα δέοντα και νόμιμα.
 
Εκ μέρους της οικογένειας Κωστόπουλου
 
Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής
 
Άννυ Παπαρρούσου
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:10