25/11/2020 19:08:15

Αγριεύει η Κίνα: Προειδοποιεί τη Σουηδία για συνέπειες αν επιμείνει στην εξαίρεση των Huawei και ΖΤΕ από το δίκτυο 5G

Αγριεύει η Κίνα: Προειδοποιεί τη Σουηδία για συνέπειες αν επιμείνει στην εξαίρεση των Huawei και ΖΤΕ από το δίκτυο 5G - Media

 

Την οργισμένη αντίδραση του Πεκίνου, το οποίο φαίνεται ότι σιγά-σιγά χάνει την υπομονή του, προκάλεσε η απόφαση της σουηδικής επιτροπής τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων να εξαιρέσει την Huawei από τη δημιουργία του δικτύου 5G της χώρας, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας και εισηγήσεις των ενόπλων δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών.

Εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ δεν θα μπορούσε να ήταν σαφέστερος στο μήνυμά του προς τη Στοκχόλμη, λέγοντας ότι «η Σουηδία θα πρέπει με αντικειμενικό και δίκαιο τρόπο να διορθώσει την λανθασμένη απόφαση και να αποφύγει να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες στις επιχειρήσεις και το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και σε σουηδικές επιχειρήσεις στην Κίνα».

Η διακριτικά διατυπωμένη απειλή του Πεκίνου δεν ήταν στο βρόντο: ο σουηδικός τεχνολογικός γίγαντας Ericsson έχει συμφωνίες με τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα τρία μεγαλύτερα δίκτυα της Κίνας και τα εντυπωσιακά κέρδη της εταιρείας ως τώρα προέρχονται κατά κύριο λόγο από την ανάπτυξη του δικτύου 5G της χώρας της Ασίας.

Πιθανά αντίποινα του Πεκίνου για τον αποκλεισμό της Huawei και της ΖΤΕ από το δίκτυο της Σουηδίας ενδεχομένως να πληγώσουν σοβαρά την Ericsson, τα στελέχη της οποίος πλέον έχουν στραμμένο το βλέμμα στην «Απαγορευμένη Πόλη» και τις αποφάσεις που θα ληφθούν εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.