27/11/2020 02:37:10

ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα τουρκική NAVTEX: Η κυβέρνηση αρνείται να μας πει ποιες θα είναι οι κόκκινες γραμμές

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας  - Media
 
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, για την τακτική της έναντι της τουρκικής προκλητικότητας ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την έκδοση και νέας τουρκικής NAVTEX που παρατείνει την παρουσία του «Oruc Reis» στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.
 
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «μετά από δίμηνη παραβίαση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και εντός της περιοχής δυνητικής κυριαρχίας της Ελλάδας, η Τουρκία εκδίδει νέα παράνομη NAVTEX μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου, ενώ δια του αντιπροέδρου της αναγγέλλει έρευνες μέχρι και νότια της Κρήτης.
 
Η κυβέρνηση αρνείται να μας πει ποιες θα είναι οι κόκκινες γραμμές εάν υπάρξει παράνομη τουρκική Navtex και εντός της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ που οριοθετήθηκε με την Αίγυπτο. Αρνείται να αποδεχτεί την επέκταση των χωρικών υδάτων αρχικά νοτίως και ανατολικά της Κρήτης, ενώ βλέπει τις εξελίξεις.
 
Αντί δε να πιέσει την ΕΕ για υιοθέτηση τουλάχιστον μέτρων κατά νομικών και φυσικών προσώπων στα πρότυπα των κυρώσεων που υιοθετήθηκαν ήδη για την Κυπριακή ΑΟΖ, εξαντλείται σε κινήσεις εντυπωσιασμού, που θα έχουν επιπτώσεις στον ελληνικό και τουρκικό λαό, όπως η πρόταση για ακύρωση της Τελωνειακής Ένωσης.
 
Ασφαλώς, σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει έρευνες πλησίον της Κρήτης, υπάρχει και η δοκιμασμένη λύση: μπορεί ο κ Γεραπετρίτης να ανακοινώσει ότι η κόκκινη γραμμή μας είναι τα 6 ν.μ. και να ανασκευάσει αφού η Τουρκία ολοκληρώσει τις έρευνές της μεταξύ 6-12 ν.μ.. Επίσης μπορεί να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός αποκλιμάκωσης ΝΑΤΟ που διαπραγματεύτηκε με επιτυχία η Κυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.