search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:57
MENU CLOSE

Πινέλα μακιγιάζ: Μάθε τον πιο εύκολο τρόπο για να τα καθαρίζεις

23.10.2020 08:25
Πινέλα μακιγιάζ: Μάθε τον πιο εύκολο τρόπο για να τα καθαρίζεις - Media

 

Τα πινέλα είναι απαραίτητο εργαλείο για σωστό και βολικό μακιγιάζ.

Είτε επιλέγετε συνθετικά είτε με αληθινή τρίχα, πρέπει να τα καθαρίζετε συχνά για να αποφύγετε τα μικρόβια.

Τα πινέλα και τα βουρτσάκια του μακιγιάζ είναι αυτά που έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα σου καθημερινά-κάθε φορά που βάφεσαι- οπότε συμβάλλουν και αυτά στη διατήρηση μίας υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας!

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ο μη συχνός και σωστός τρόπος καθαρισμού τους, μετατρέπει τα πινέλα σε πηγές συσσώρευσης βακτηρίων, σκόνης και άλλων στοιχείων που επιβαρύνουν την επιδερμίδα!

Αποτέλεσμα είναι αφενός ένα κακό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ (μιας και τα προϊόντα που έχεις χρησιμοποιήσει δεν θα έχουν απλωθεί σωστά) αλλά και η εμφάνιση δερματικών προβλημάτων, όπως ακμής, ερυθρότητας μέχρι και σοβαρότερων μολύνσεων!

Κάθε πότε όμως κρίνεται απαραίτητο να καθαρίζουμε τα πινέλα του μακιγιάζ;

Γνωστοί make up artists αναφέρουν ότι μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να γίνει ο καθαρισμός αυτών των χρήσιμων για το μακιγιάζ μας εργαλείων. Μια οικονομική λύση που μπορεί να φανεί αποτελεσματική είναι η μπάρα σαπουνιού.

Δώστε έμφαση στις τρίχες των πινέλων, ενώ απομακρύνετε την περιττή ποσότητα νερού ταμποναριστά σε ένα κομμάτι χαρτί. Αφήστε τα πάνω σε έναν πάγκο με τις τρίχες να κοιτάζουν στο κενό μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Έπειτα διατηρείστε τα σε ένα καθαρό σημείο μέχρι να τα ξανά χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48