28/11/2020 22:05:26

Βόρεια Κορέα: Έκτακτο δελτίο για... «κορωνοσκόνη» από την Κίναι (Video)

Βόρεια Κορέα: Έκτακτο δελτίο για... «κορωνοσκόνη» από την Κίναι (Video) - Media

 

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της Βόρειας Κορέας καθώς το Κρατικό Τηλεοπτικό Δίκτυο της χώρας, μέσω έκτακτου δελτίου καιρού προειδοποίησε για κύμα σκόνης που θα φέρει τον...κορωνοϊό από την Κίνα.

Το Κρατικό Τηλεοπτικό Δίκτυο συνέστισε στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, οι οποίοι πειθάρχισαν αμέσως. Μάλιστα από χθες Πέμπτη οι δρόμοι της Πιονγιανγκ είναι σχεδόν άδειοι, ενώ η κυβέρνηση επέβαλλε νέα μέτρα όπως η επίσημη απαγόρευση της εξωτερικής εργασίας και η εργασία στα δημόσια έργα. Πάντως το BBC, μετέδωσε ότι δεν είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά πως η σκόνη είναι ικανή να μεταφέρει τον ιό.

Να σημειωθεί ότι η Βόρεια Κορέα επιμένει ότι παραμένει covid-free από την αρχή της πανδημίας. Παράλληλα βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή από τον Ιανουάριο έχοντας κλείσει τα σύνορά της και έχοντας επιβάλει περιορισμούς στις μετακινήσεις. Από την άλλη πλευρά η...γειτονική Νότια Κορέα απορρίπτει τους ισχυρισμού του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, επισημαίνοντας πως είναι μάλλον «αδύνατη» η μετάδοση του κορωνοϊού μέσω της σκόνης

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.