03/12/2020 00:01:51

Παπαζάχος: Ενδεχόμενοι μετασεισμοί μέχρι και 6 ρίχτερ - Μπορεί να είναι πιο καταστροφικοί

Σεισμός στη Σάμο: Το λιμάνι κόπηκε στη μέση (Photos) - Media

 

«Είναι ένας πολύ μεγάλος σεισμός στη Σάμο 6,8, ή 6,9 ρίχτερ. Είναι μια γνωστή περιοχή με μεγάλα ρήγματα, θα έχει μεγάλη σεισμική ακολουθία».

Αυτήν την εκτίμηση έκανε λίγο μετά τον μεγάλο σεισμό στην Σάμο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο σεισμολόγος Βασίλης Παπαζάχος.

Παράλληλ τόνισε ότι θα ακολουθήσουν πολύ μετασεισμοί και μάλιστα κάποιοι θα είναι πολύ ισχυροί ακόμα και της τάξεως των 6 Ρίχτερ.

Μάλιστα σημείωσε πως ενδέχεται να είναι και πιο καταστροφικοί από τον αρχικό σεισμό.

«Θα έχει μία μεγάλη μετασεισμική ακολουθία, μετασεισμούς οι οποίοι θα διαρκέσουν μήνες, αλλά σε μεγάλη ένταση το επόμενο 48ωρο και σίγουρα την επόμενη εβδομάδα, επειδή ένα κομμάτι του ρήγματος προσεγγίζει τις δυτικές ακτές της Σάμου, υπάρχει περίπτωση κάποιοι μετασεισμοί να γίνουν πιο κοντά στο νησί και αν και μικρότερου μεγέθους να έχουν επίσης μεγάλες επιπτώσεις», σημείωσε ο Βασίλης Παπαζάχος.

«Μετασεισμοί της τάξης του 6 πολύ εύκολα μπορούν να γίνουν με έναν τόσο ισχυρό σεισμό. Οποιοδήποτε κτίσμα έχει κάποια ζημιά δεν πρέπει να κατοικηθεί και να ελεγχθεί από μηχανικούς», κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.