search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:39
MENU CLOSE

Καταγγελία γιατρών: Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βιώνουν καταστάσεις πολέμου – Ελάχιστες πλέον οι κλίνες ΜΕΘ Covid

04.11.2020 07:01
Καταγγελία γιατρών: Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βιώνουν καταστάσεις πολέμου – Ελάχιστες πλέον οι κλίνες ΜΕΘ Covid - Media

 

Τα δημόσια νοσοκομεία στην Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες βιώνουν καταστάσεις πολέμου σε περίοδο ειρήνης, όπως επισημαίνει η παράταξη Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή η οποία εκπροσωπείται και στην ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών ΟΕΝΓΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν μείνει διαθέσιμες ελάχιστες μόνο κλίνες ΜΕΘ COVID συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ήταν ως πριν λίγες μέρες NONCOVID ΜΕΘ και μετατράπηκαν εσπευσμένα σε COVID. Από τις 28/10 και μετά έχουν νοσήσει πάνω από 100 υγειονομικοί πολλοί από τους οποίους νοσηλεύονται μαζί με τις άλλες εκατοντάδες εισαγωγές των τελευταίων ημερών.

Οι γιατροί του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή τονίζουν τα εξής:

«Η Θεσσαλονίκη αποτελεί κραυγαλέο παράδειγμα για τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της κυβέρνησης που ενώ είχε τόσους μήνες να προετοιμαστεί για το 2ο κύμα της επιδημίας ούτε προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού έκανε, ούτε επίταξη κρίσιμων δομών του μεγάλου ιδιωτικού τομέα αλλά ούτε καν αξιοποίηση υπαρχουσών κτιριακών δομών του δημοσίου όπως νοσοκομείο Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης και το «Παναγία» που τα είχε κλείσει ως «περιττά» ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης όταν ήταν υπουργός Υγείας.

Η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με τα τραγικά αδιέξοδα της ίδιας της πολιτικής της όμως το «μάρμαρο» των συνεπειών το πληρώνουν οι ασθενείς και οι υγειονομικοί. Πρέπει έστω και τώρα να γίνει αυτό που λέμε από την άνοιξη : μονιμοποίηση όλου του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού, μαζικές προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις με ΠΝΠ χωρίς γραφειοκρατία, αξιοποίηση όλων των κτιριακών υποδομών, επίταξη άνευ όρων των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων, επιτέλους σοβαρή πολιτική στην ιχνηλάτηση και όχι βολόδερμα από τα τυφλά οριζόντια lockdown στο μπάτε σκύλοι αλέστε και τούμπαλιν.

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί της δημόσιας περίθαλψης κομμάτι του λαού θα δώσουν και πάλι με όλες τους τις δυνάμεις και με αυτοθυσία την μάχη ενάντια στην επιδημία για την Υγεία του Λαού. Μαζί με τον λαό θα ανατρέψουν αυτή την επικίνδυνη θανατηφόρα πολιτική.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:39