search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:49
MENU CLOSE

Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί από… άγνωστη ασθένεια

05.11.2020 18:57
Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί από... άγνωστη ασθένεια - Media
 
Τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην νοτιοανατολική Νιγηρία από το ξέσπασμα μιας αγνώστου προέλευσης νόσου, ανέφεραν την Πέμπτη τοπικά μέσα ενημέρωσης.
 
Η νόσος ξέσπασε στην κοινότητα Έτε της πολιτείας Ενούγου στις αρχές Σεπτεμβρίου και εξαπλώθηκε στη γειτονική κοινότητα Ομουόπου, όπου 20 άνθρωποι πέθαναν, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στην τοπική εφημερίδα Vanguard.
 
Ο Βίνσεντ Οσμόμι, αξιωματούχος της τοπικής υπηρεσίας παρακολούθησης και ενημέρωσης ασθενειών, δήλωσε εκτός από αιμοπτύσεις, τα θύματα εμφάνισαν συμπτώματα διάρροιας και σπασμών, τονίζοντας ότι οι εικασίες στρέφονται στην πιθανότητα χολέρας ή του πυρετού Λάσσα.
 
«Μεταξύ Σεπτεμβρίου και σήμερα, τουλάχιστον 37 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην κοινότητα Έτε», ενώ η γειτονική κοινότητα Ομουόπου, κατέγραψε επίσης 20 θανάτους, σημείωσε ο Οσμόμι.
 
Όπως ανέφερε η αιτία των θανάτων δεν είναι ακόμη γνωστή, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Υγείας της πολιτείας αυτής έχει ειδοποιηθεί για την νόσο και δείγματα από τα θύματα έχουν συλλεχθεί για να σταλούν για διάγνωση.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:48