search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:12
MENU CLOSE

Σπίρτζης για πόρισμα Αλιβιζάτου για την αστυνομική βία: Η κυβέρνηση έχει απελευθερώσει ακροδεξιούς θύλακες εντός της αστυνομίας

06.11.2020 14:43
Σπίρτζης για πόρισμα Αλιβιζάτου για την αστυνομική βία: Η κυβέρνηση έχει απελευθερώσει ακροδεξιούς θύλακες εντός της αστυνομίας - Media
 
Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και συνολικά στην κυβέρνηση εξαπολύει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή το πόρισμα-κόλαφο για την αστυνομική βία στην Ελλάδα.
 
Ο Χ. Σπίρτζης τόνισε ότι “η επιβεβαίωση όσων καταγγέλλουμε από τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα απαράδεκτα κρούσματα αστυνομικής βίας, που τις περισσότερες φορές τυγχάνουν μιας ιδιότυπης ασυλίας, σφραγίζεται σήμερα από το πόρισμα της επιτροπής του καθηγητή κ. Ν. Κ. Αλιβιζάτου.
 
Τονίζουμε ότι το πόρισμα της Επιτροπής εστάλη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, στις 4 Μαΐου 2020 και κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, 6 μήνες μετά από την αποστολή του, σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κων/νου Μάρκου.
 
Το γιατί από την Κατεχάκη μέχρι τη Βουλή το πόρισμα της επιτροπής έκανε 6 μήνες να φτάσει το αντιλαμβάνεται οποιοσδήποτε με μια απλή ανάγνωση του πορίσματος, με τις ανατριχιαστικά συμπεράσματα, τις ενδεικτικές προτάσεις και τις κομψές ακαδημαϊκές διατυπώσεις του γενικού συμπεράσματος.
 
Τα περιστατικά αστυνομικής βίας που ζήσαμε, τους τελευταίους 6 μήνες κατά τη διάρκεια του «ταξιδιού» του πορίσματος από την Κατεχάκη στη Βουλή, τα θυμόμαστε όλοι πάρα πολύ καλά. Τα θυμόμαστε στις δίκαιες μαθητικές διαμαρτυρίες για τα ελλιπή μέτρα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης στα σχολεία, στην ειρηνική συγκέντρωση έξω από το εφετείο, στη συνεχή χρήση χημικών μέχρι και μέσα σε καφετέριες με μικρά παιδιά, στη συμπεριφορά ακραίων στοιχείων στους δρόμους της Αθήνας, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, της Ορεστιάδας, σε κάθε μορφής κοινωνικής διαμαρτυρίας.
 
Οι ευθύνες αυτού του αντιδημοκρατικού κατήφορου αλλά και οι εντολές της πολιτικής ηγεσίας, η ανοχή ή η συγκάλυψη των μειοψηφικών ακραίων στοιχείων εντός της αστυνομίας, ανήκουν αποκλειστικά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
 
Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε περαιτέρω. Αρκεί μια ανάγνωση του πορίσματος.
 
Δεν θα κουραστούμε να αναφέρουμε ότι το πολιτικό δόγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη «Τρόμος και Πάταξη» έχει απελευθερώσει ακροδεξιούς θύλακες εντός της αστυνομίας, που με τις πράξεις τους και την συμπεριφορά τους θίγουν την ελληνική κοινωνία, τη δημοκρατία μας αλλά και την πλειοψηφία των αστυνομικών, που υπηρετούν με σεβασμό την ελληνική κοινωνία και με πίστη στη δημοκρατία και το σύνταγμα.
 
Η θετική διαπίστωση είναι ότι υπάρχουν επιστήμονες και λειτουργοί, που ακόμη κι αν διαφωνεί κάποιος μαζί τους, σέβονται την επιστημονική τους ιδιότητα και το υπηρεσιακό τους καθήκον, προασπίζουν το ακαδημαϊκό κύρος και δεν γίνονται άλλοθι συγκεκριμένων πολιτικών σκοπιμοτήτων. Δυστυχώς τέτοιες στάσεις, που όφειλαν να είναι αυτονόητες για όλους, στις μέρες μας, με τη λειτουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του επιτελείου του, δεν είναι και γι’ αυτό πρέπει να επιβραβεύονται δημόσια”.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:09