search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:04
MENU CLOSE

Αρκεί να αρέσω στο κοινό μου!

09.11.2020 07:51
Αρκεί να αρέσω στο κοινό μου! - Media

 

Παρακολουθούμε τον δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει γύρω από την πανδημία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα εμπνευσμένα κείμενα,  εκείνα που γράφονται χάριν της αυταρέσκειας των συγγραφέων τους για να εντυπωσιάσουν με την κατανεμημένη  με ακρίβεια δοσολογία τους ώστε να αφήνει τους πάντες ευχαριστημένους με τις πρωτότυπες, ανατρεπτικές προσεγγίσεις του θέματος και τις εμβριθείς αναλύσεις. Συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις, το αντικείμενο σχολιασμού έχει παραχωρήσει αριστοτεχνικά τη θέση του στην εικόνα του δαφνοστεφούς συγγραφέα.   

Μεταξύ αυστηρών στατιστικών, ιατρικών ακροβατισμών, υγειονομικών κινήσεων-ματ και την πρωτοποριακή χορογραφία της γραφίδας, επισημαίνουν πολύ βαρετά πράγματα παρουσιάζοντάς τα, ωστόσο, ως πνευματικές καινοτομίες που ακούγονται πρώτη φορά στην ανθρωπότητα.  Από την άλλη, η ιατρική και οι συνεπαγόμενες πολιτικές αποφάσεις επιχειρούν τον συντονισμό εκατομμυρίων ζωών, ανθρώπων, ψυχοσυστάσεων, ειδικών περιπτώσεων αλλά και κοινωνικών, οικονομικών, ψυχολογικών ανατροπών και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μια πανδημία που βάζει σε σκληρή δοκιμασία τον πλανήτη – μηδενός εξαιρουμένου. 

Αντί, λοιπόν, να φορέσουν την μάσκα τους, να πλύνουν τα χεράκια τους προσεκτικά (πράγματα απλά, χρήσιμα και αποτελεσματικά),  ασχολούνται με το αν ο πρωθυπουργός, σωστά ή λάθος, απεκάλεσε τον κο Τσιόδρα, «Σωτήρη», καθώς κλονίστηκαν οι πολιτισμικές μας καταβολές και επιδόσεις στην ευγένεια, και, κυρίως, σκανδαλίστηκε με την βαρβαρότητα του ενικού το ακρογωνιαίο αισθητικό σύστημα του Πολακικού  Συριζαϊκού savoir-vivre. Ο ενικός του πρωθυπουργού έπληξε  εν μέσω πανδημίας σκανδαλωδώς την βαθύτατη πολιτισμική μας σχέση με την ευγένεια. Είναι γνωστό ότι όλοι, από την καθημερινότητά μας έως τις επίσημες παραστάσεις μας, χρησιμοποιούμε ευλαβικά τον πληθυντικό ευγενείας μεταξύ μας.  

Προβληματίζονται αν ο κος Τσιόδρας λειτουργεί πλέον ως γραφείο τύπου της κυβέρνησης, αν καταπατούνται τα δικαιώματα της νεολαίας στο να είναι ανεύθυνη και να μεταδίδει ανενόχλητα τον ιό δεξιά αριστερά, αν στις μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις δεν μεταδίδεται ο ιός όπως συμβαίνει και με τη θεια μετάληψη, αν θα ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις, όχι λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης, αλλά λόγω του covid-19, γιατί τόσο τους κόβει(τ). Θρηνούν για τον κίνδυνο που ελλοχεύει με την διάδοση του διαδικτυακού σεξ που θα κρατά σε απόσταση τους ανθρώπους και θα υπονομεύει τις ζεστές ανθρώπινες σχέσεις, λες και δεν γινόταν πριν τον covid-19 ο κακός διαδικτυακός χαμός, όπως και με το τηλεφωνικό σεξ στα χρόνια του AIDS . 

Ηρεμήστε παιδιά. Απλά κρατάμε αποστάσεις για να μπορέσουμε να ξαναβρεθούμε.  

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:02