search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:56
MENU CLOSE

Lockdown – Μητσοτάκης για Μέσα Μεταφοράς: Μελέτες δείχνουν ότι δεν παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στη διάδοση του κορωνοϊού (Video)

12.11.2020 15:59
Κορωνοϊός: Μείωση των κρουσμάτων στην Αττική «δείχνουν» τα λύματα - Media

 

Για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στη Βουλή, εξαπολύοντας επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια να προσθέσουμε λεωφορεία στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν χρειάζεται να περιγράψω την κατάσταση που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Παππάς πατέρας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, παρέδωσε έναν ΟΑΣΘ διαλυμένο. Προσθέσαμε λεωφορεία με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα, και προφανώς διαγωνισμούς που είχαν απορριφθεί ως παράνομοι από τις αρμόδιες αρχές δεν φαντάζομαι να θέλατε να τους αποδεχθούμε και να παρανομήσουμε» πρόσθεσε.

«Από εκεί και πέρα υπάρχουν ουκ ολίγες μελέτες που λένε ότι τα ΜΜΜ δεν παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στη διάδοση του ιού» είπε και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε έρευνα από τη Γαλλία, που λέει ότι μόνο το 1,2% των covid clusters συνδέονται με ΜΜΜ.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες έρευνες χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση για τη λειτουργία των σχολείων, υποστηρίζοντας ότι δεν διασπείρουν τον ιό οι μαθητές. Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο την Τετάρτη για κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων και σήμερα, Πέμπτη, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε ότι δεν υπάρχει εισήγηση των ειδικών για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων.

«Δεν λέμε ότι μας ικανοποιεί η εικόνα και δεν μας ικανοποιεί όχι μόνο λόγω κορονοϊού» υποστήριξε, λέγοντας ότι προχωρούν και οι διαγωνισμοί και οι προσλήψεις.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Εάν το έργο σας στα ΜΜΜ ήταν τόσο πετυχημένο θα το αναδεικνύατε. Σε κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε ούτε μια παράγραφος, ούτε μια πρόταση για τα ΜΜΜ και για τις Εντατικές. Δεν είχατε τίποτα να πείτε γιατί δεν κάνατε τίποτα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:56