18/01/2021 16:09:01

Μητροπολίτης Λαγκαδά: Η προειδοποίησή του για τον κορωνοϊό - «Οι πιστοί να φορούν μάσκες και να τηρούν τις αποστάσεις» (Video)

Μητροπολίτης Λαγκαδά: Η προειδοποίησή του για τον κορωνοϊό - «Οι πιστοί να φορούν μάσκες και να τηρούν τις αποστάσεις» (Video) - Media

 

Σαφή και ξεκάθαρη θέση για την επικινδυνότητα του κορωνοϊού είχε λάβει ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Κυριακής, χτυπημένος από τον φονικό ιό.

Σε αντίθεση με άλλους ιεράρχες και ιερωμένους, ο μητροπολίτης Λαγκαδά όχι απλώς λάμβανε σοβαρά υπόψη του τους κινδύνους από τον κορωνοϊό αλλά και ζητούσε από τους πιστούς να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας, φορώντας μάσκα και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Radio North, μόλις το απόγευμα της Πέμπτης, σημείωνε:

«Η Εκκλησία μας πάντοτε από την πρώτη στιγμή έλαμβανε και μέτρα προστασίας για τους πολίτες για τα μέλη της για τους Ιεράρχες και βέβαια στην περίπτωση της Συνόδου ένας να πάριστατο που είχε το πρόβλημα τα δεδομένα τα επιστημονικά είναι τέτοια που μας δίδουν πραγματικά μια εικόνα φοβερή, αμέσως κινδυνεύουν να μεταδώσουν τον ιό αυτοί που έχουν το πρόβλημα. Από κει και πέρα και ο χώρος που επισκέπτονται θα πρέπει να απολυμανθεί, να μπει σε καραντίνα για να προφυλάξει και άλλους ανθρώπους είτε κληρικούς είτε λαϊκούς που θα βρεθούν στον χώρο αυτό γιατί πραγματικά η πανδημία αυτή είναι ότι φοβερότερο και χειρότερο μπορεί να υπάρξει.»

Μιλώντας για όσους πιστεύουν ότι κορονοϊός δεν υπάρχει, είτε είναι κληρικοί είτε λαϊκοί είπε πως διαδίδουν fake news: «Ευθύς εξαρχής υπήρξε ειλικρινής συνεργασία της Εκκλησίας με όλους τους επιστημονικούς παράγοντες. Και βεβαίως η αποδοχή κάποιων δεδομένων που συνιστούμε στους πιστούς να τηρούν: όπως είναι η μάσκα, το πλύσιμο των χεριών, οι αποστάσεις που πρέπει αν τηρούνται. Όπως όλες οι άλλες δεσμεύσεις απέναντι στην προστασία των άλλων ανθρώπων που έχουμε υποχρέωση να τους διαφυλάξουμε. Δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι που επηρεάζονται από τα fake news και δεν θέλουν να ακούσουν την επίσημη φωνή ούτε της Πολιτείας, ούτε της Εκκλησίας. Αυτοί οι άνθρωποι φέρουν μεγάλο ποσοστό ευθύνης για τα όσα επισυμβαίνουν και θα επισυμβούν και το παράπτωμά τους αυτό είναι μια εγκληματική πράξη γιατί θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συνανθρώπων τους με τις δικές τους επιπόλαιες κρίσεις και απόψεις».

«Δεν έχει σημασία αν είναι κληρικοί ή λαϊκοί. Το θέμα είναι ότι χρειάζεται να υπάρξει μια σοβαρότητα. Δεν γίνεται όταν η παγκόσμια κοινότητα έχει γονατίσει στο πρόβλημα, ένα πρόβλημα που κοστίζει στις οικονομίες των κρατών, στη ζωή των ανθρώπων που έχει δημιουργήσει καταστάσεις πολύ δύσκολες σε όλους τους τομείς του κοινωνικού βίου και όχι σε μια χώρα αλλά σε παγκόσμια κλίμακα δεν μπορεί ούτε κληρικοί, ούτε λαϊκοί, ούτε δήθεν επιστήμονες, ούτε δήθεν αρμόδιοι να κάνουν τέτοια λάθη με τα οποία επιβαρύνουν θανάσιμα το όλο κλίμα και την όλη κατάσταση η οποία χρίζει ιδιαιτέρας προσοχής και σοβαρότητας ως προς την αντιμετώπισή της. Δεν μπορούμε να είμαστε επιπόλαιοι ως προς το χειρισμό», σημείωνε.

Ο μητροπολίτης Λαγκαδά άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 62 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.