search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:08
MENU CLOSE

Γιάννενα-Πολυτεχνείο: Κατασκευή βαρύτατων κατηγοριών καταγγέλλουν οι 23 συλληφθέντες φοιτητές (Videos/Photos)

23.11.2020 09:20
Γιάννενα-Πολυτεχνείο: Κατασκευή βαρύτατων κατηγοριών καταγγέλλουν οι 23 συλληφθέντες φοιτητές (Videos/Photos) - Media

 

Αντιμέτωποι με την άγρια καταστολή από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ήρθαν δεκάδες πολίτες που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου, στην πόλη των Ιωαννίνων.

Μάλιστα, τα Γιάννενα έχουν το «ρεκόρ συλλήψεων» αυτής της επετείου καθώς 23 φοιτητές-τριες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνελήφθησαν, αφού πρώτα δέχθηκαν βίαιη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή του παλιού πανεπιστημίου, όπου ήταν το ραντεβού της πορείας.

Η αστυνομία χτύπησε βάναυσα το μπλοκ των εστιακών φοιτητών, τραυμάτισε έξι άτομα, τα δύο εκ των οποίων διακομίσθηκαν με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο.

Οι συλληφθέντες/είσες αφέθηκαν ελεύθεροι σταδιακά μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί, παίρνοντας τακτική δικάσιμο.

Όπως σημειώνεται από την πλευρά της επιτροπής υπεράσπισης των 23 συλληφθέντων φοιτητών, η απρόκλητα βίαιη επίθεση της αστυνομίας και η «υπερβολική βία» που ασκήθηκε στους φοιτητές είναι ο λόγος που οι αρχές προχωρούν και στην κατασκευή βαρύτατων κατηγοριών σε βάρος των 23 συλληφθέντων, με στόχο να βρουν άλλοθι για τις σχεδόν δολοφονικές επιθέσεις τους.

Όπως σημειώνουν, μέχρι στιγμής μια σειρά από σωματεία (ΠΟΣΠΕΡΤ, κα), φορείς (Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πρόεδρος νομαρχιακής ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων), φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες έχουν καταγγείλει τα όσα συνέβησαν την περασμενη Τρίτη.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι και η Διεθνής Αμνησία έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα για την σφοδρότητα της αστυνομικής βίας απέναντι στους 23 φοιτητές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:08