search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:06
MENU CLOSE

Τσέρνομπιλ: Ο εφιάλτης καλά κρατεί – Απόκοσμες εικόνες με drone μέσα από το εργοστάσιο του θανάτου (Video)

23.11.2020 14:08
Τσέρνομπιλ: Ο εφιάλτης καλά κρατεί – Απόκοσμες εικόνες με drone μέσα από το εργοστάσιο του θανάτου (Video) - Media

 

Μπορεί να έχουν περάσει περισσότερα από 30 χρόνια (33 για την ακρίβεια) από την ημέρα που ο αντιδραστήρας 5 στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στο Πριπιάτ δίπλα στο Τσέρνομπιλ, έσκασε και η φονική ραδιενέργεια ξεχύθηκε στον ουρανό της Ευρώπης, όμως ακόμη και τώρα το εργοστάσιο συνεχίζει να ξερνάει θάνατο. 
Ελβετοί επιστήμονες σήκωσαν drone το elios 2 και το καθοδήγησαν μέσα στον κατεστραμμένο αντιδραστήρα εφοδιασμένο με ειδικά όργανα μέτρησης για να καταγράψει πως είναι η κατάσταση. 
Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Flyability, που πέταξε το drone, είπε: «κατά τη στιγμή της καταστροφής, το πέμπτο μπλοκ του εργοστασίου του Τσέρνομπιλ ήταν υπό κατασκευή και σχεδόν ολοκληρωμένο. Δεδομένης της βιασύνης για εκκένωση, δεν υπήρχε κανένα αρχείο για το αν οι δεξαμενές συγκράτησης στον αντιδραστήρα 5 είχαν λάβει ποτέ τις ράβδους ουρανίου για τις οποίες είχαν κατασκευαστεί».
Και συνέχισε: «Η αποστολή του Τσέρνομπιλ ήταν αγχωτική, επειδή το τείχος που έπρεπε να πετάξουμε ήταν πάνω από 230 πόδια ύψος, οπότε δεν υπήρχε τρόπος να πάρουμε πίσω το drone αν το σήμα χανόταν. Αλλά η αποστολή ήταν μεγάλη επιτυχία και οι υπεύθυνοι του εργοστασίου ήταν πολύ ευχαριστημένοι με το βίντεο και τις εικόνες που μπορέσαμε να συλλέξουμε μέσα στον αντιδραστήρα 5».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48