search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:09
MENU CLOSE

Στους λοιμωξιολόγους πετά το μπαλάκι η Κεραμέως: Καμία εισήγηση για άνοιγμα των σχολείων

23.11.2020 15:36
Στους λοιμωξιολόγους πετά το μπαλάκι η Κεραμέως: Καμία εισήγηση για άνοιγμα των σχολείων - Media

 

Στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων «πέταξε το μπαλάκι» η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των σχολείων, τα οποία και έκλεισαν λόγω του νέου lockdown.

H υπουργός δήλωσε ότι από πλευράς υπουργείου δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία παρουσίασε μια νέα εκπαιδευτική βαθμίδα, το επίπεδο 3 των Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης, η κ. Κεραμέως τόνισε για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων πώς «ό,τι έχει να κάνει με τις δομές εκπαίδευσης και την επαναλειτουργία τους παρακολουθείται καθημερινά από την επιτροπή των ειδικών. Αναμένουμε τις εισηγήσεις τους και την απόφαση του πρωθυπουργού», προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής «δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των σχολείων», και ενώ η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων είναι σε ισχύ έως τις 30/11.

Οπως εξάλλου ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν μέσα στον Νοέμβριο. Στο σημείο αυτό, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και οι φετινοί μαθητές της Γ’ Λυκείου, που παρακολουθούν μαθήματα δια ζώσης αλλά και εξ αποστάσεως, να αντιμετωπιστούν με κάποια προσαρμογή, αν αυτό προκύψει από εισηγήσεις του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Η κυρία Κεραμέως εμφανίστηκε επιφυλακτική ως προς το ζήτημα της επιβολής κατώτατου βαθμού -σε οριζόντια βάση- για την είσοδο στα Πανεπιστήμια, επαναλαμβάνοντας ότι βασικός προσανατολισμός παραμένει η βάση σε μάθημα που θα ζητεί η κάθε σχολή.

Ειδική αναφορά έκανε επίσης η υπουργός στο θέμα της τηλεκπαίδευσης για το οποίο αναγνώρισε πως «προφανώς υπήρξαν και τεχνικά ζητήματα και ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλα». Πρόκειται όμως, όπως υπογράμμισε για ένα τεράστιο ψηφιακό έργο, που πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους» και πλέον έχουμε «σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Τα τεχνικά προβλήματα έχουν πλέον διορθωθεί και η τηλεκπαίδευση “τρέχει” κανονικά και καθολικά: έχουμε κατά μέσο όρο πάνω από 38.000 με 39.000 παράλληλες συνεδρίες γυμνασίων και λυκείων και 55.000 νηπιαγωγείων και δημοτικών σε όλη τη χώρα». «Συγκριτικά στοιχεία», υποστήριξε η υπουργός, «δείχνουν ότι είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που κατάφεραν την καθολική εφαρμογή της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Είμαστε εδώ για να βελτιώνουμε συνολικά το πλαίσιο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:05