search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:08
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Πρώτη αεροδιακομιδή τριών ασθενών με C-130 από Δράμα στην Αθήνα (Photos)

26.11.2020 08:38
Κορωνοϊός: Πρώτη αεροδιακομιδή τριών ασθενών με C-130 από Δράμα στην Αθήνα (Photos) - Media

 

Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη οι πρώτες αεροδιακομιδές από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα.

Ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας αναχώρησε το πρωί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας για να παραλάβει από το αεροδρόμιο της Καβάλας τρεις ασθενείς με κορωνοϊό από τη Δράμα και να τους πάει στην Αθήνα.

Πρόκειται για τρεις βαριά ασθενείς με κορωνοϊό, που θα μεταφερθούν σε ΜΕΘ των νοσοκομείων Ευαγγελισμός, Αττικόν και Σωτηρία. 

Η διακομιδή κρίθηκε αναγκαία, επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ. 

Οι διακομιδες του προηγούμενου διαστήματος, ιδίως του καλοκαιριού, θεωρούνταν δεδομένες και αναμενόμενες, διότι οι νησιωτικές περιοχές δεν διέθεταν τις απαραίτητες υποδομές για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

Κατά την ενημέρωση των συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτημα για το αν η κυβέρνηση σχεδιάζει επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στην Αθήνα, ο ίδιος απαντησε ότι «αν χρειαστεί στον σχεδιασμό μας είναι και η επίταξη, εφ’ όσον είναι απαραίτητο», και πρόσθεσε ότι «γενικά αντιμετωπίζουμε την χώρα σαν μία υγειονομική περιφέρεια για να κερδίσουμε την μάχη σε όλα τα μέτωπα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:08