search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:35
MENU CLOSE

Κόλαφος στον Τραμπ: Σοκάρει έκθεση για τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ – Στα όριά τους όλα τα σώματα

27.11.2020 14:23
Κόλαφος στον Τραμπ: Σοκάρει έκθεση για τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ - Στα όριά τους όλα τα σώματα - Media

 

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ υπερηφανευόταν ότι χάρη στην πολιτική του οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ «επανιδρύθηκαν» και ενισχύθηκαν με τεράστιο ποσό.

Ωστόσο, μια έκθεση από το συνητηρητικό think tank Heritage Foundation, το οποίο κάθε άλλο παρά εχθρικό έναντι του Τραμπ μπορεί να χαρακτηριστεί, σμπαραλιάζει τους ισχυρισμούς του, καθώς διαπιστώνει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε «οριακή» κατάσταση.

Η συγκεκριμένη ετήσια έκθεση αξιολογεί την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας (Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, Σώμα Πεζοναυτών και πυρηνικές δυνάμεις) ως προς μια σειρά βασικούς παράγοντες. Αυτοί είναι η ικανότητα να ανταποκρίνονται σε απειλές, η δυνατότητα αντιμετώπισής τους και η ετοιμότητα να αναπτύσσονται άμεσα ως ετοιμοπόλεμη δύναμη.

Η κάθε κατηγορία κατατάσσεται ως «πολύ αδύναμη», «αδύναμη», «οριακή», «ισχυρή» και «πολύ ισχυρή». Επίσης, αξιολογούνται και τα οπλικά συστήματα σε κλίμακα 1 (παλιό, αδύναμο) ως 5 (το πιο νέο και ισχυρό) και τα αποτελέσματα ανά σώμα δημιουργούν μια κάθε άλλο παρά κολακευτική εικόνα.

Συγκεκριμένα, ο Στρατός των ΗΠΑ χαρακτηρίζεται ως «οριακός», με την έκθεση να επισημαίνει ότι υπάρχουν ζητήματα δυνάμεων και χρηματοδότησης, όπως και το Ναυτικό, το οποίο, ωστόσο, τείνει προς το «αδύναμο», λόγω μικρού στόλου και έλλειψης προσωπικού.

«Οριακή» κρίνεται και η Αεροπορία, ωστόσο, φαίνεται ότι έχει ανοδικές τάσεις, με την έκθεση να τονίζει ότι χρειάζονται περισσότεροι καλά εκπαιδευμένοι πιλότοι και μαχητικά 5ης γενιάς. Οι Πεζοναύτες ανέβηκαν κατηγορία, από «αδύναμοι» σε «οριακοί», ενώ «οριακή» κρίνεται και η κατάσταση των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας, με την έκθεση να υπογραμμίζει ότι αν και η τάση είναι προς το «ισχυρό», αν δεν υπάρξει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, θα αλλάξει προς το χειρότερο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30