search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:40
MENU CLOSE

Ακραία πρόκληση από το «Oruc Reis»: Μόλις 6,8 μίλια από τη Στρογγύλη (ΧΑΡΤΗΣ)

27.11.2020 14:32
Ακραία πρόκληση από το «Oruc Reis»: Μόλις 6,8 μίλια από τη Στρογγύλη (ΧΑΡΤΗΣ) - Media
 
Στα 7 ν.μ. νότια του Καστελλόριζου έφθασε χθες το βράδυ το Oruc Reis και ακολούθως βγήκε εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
 
Συγκεκριμένα, το Oruc Reis έφθασε στα μόλις 6,8 ν.μ. από τη Στρογγύλη τα ξημερώματα, συνεχίζοντας τις έρευνές του στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Το Oruc Reis κινήθηκε δηλαδή εντός της ζώνης 6-12 μιλίων, όχι όμως πέραν αυτής.
 
Αυτή την ώρα το Oruc Reis πλέει με νότια διεύθυνση και ταχύτητα 4,4 κόμβων, προς το ανατολικό άκρο της περιοχής όπου βρίσκεται από την περασμένη Κυριακή, εκεί όπου οι Τούρκοι έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν τις σεισμικές έρευνες μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 29 Νοεμβρίου. Το Oruc Reis συνοδεύουν τα βοηθητικά σκάφη Ataman και Cengiz Han, καθώς και πολεμικά πλοία.
Με βάση την πρόσφατη NAVTEX, μεθαύριο το Oruc Reis θα πλεύσει προς την Αττάλεια για εργασίες συντήρησης, έπειτα από σχεδόν ενάμιση συνεχή μήνα δραστηριοτήτων σε μια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο.
 
Πηγή: iefimerida.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:39