search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:25
MENU CLOSE

Η Σερβία παρουσίασε τα νέα της άρματα T-72B1MS που αποκτήθηκαν από την Ρωσία (Photo)

29.11.2020 14:20
t-72b1ms.jpg

 

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του σερβικού υπουργείου Άμυνας, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής με παρευρισκόμενο τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Σερβικός Στρατός αποκάλυψε την τελευταία του προμήθεια των νέων -ρωσικής κατασκευής- αρμάτων μάχης T-72B1MS με την ονομασία «White Eagle».

Ο Σέρβος Πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα θα παραλάβει επιπλέον άρματα T-72B1MS και οχήματα BRDM-2. Τόνισε επίσης ότι η χώρα συνεχίζει τον εκσυγχρονισμών των ενόπλων δυνάμεων της, με την άφιξη των αεροπλάνων MiG-29, την ανακατασκευή των αεριωθουμένων αεροπλάνων J-22 Orao και εκπαιδευτικών Supergaleb, των νέων ελικοπτέρων Mi-35, Mi-17 και H-145. Πρόσφατα, η Σερβία έγινε η πρώτη χώρα στην περιοχή που χρησιμοποιεί οπλισμένα ανεπάνδρωτα εναερία οχήματα με την απόκτηση του κινεζικού CH-92A.

Την 4η Νοεμβρίου 2020, ο ιστότοπος Army Recognition είχε δημοσιεύσει σχετικά με την παραλαβή των πρώτων T-72B1MS «White Eagle».

Το T-72B1MS με την ονομασία «White Eagle» είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του άρματος μάχης T-72 που αποκαλύφθηκε στην Μόσχα κατά την έκθεση αμυντικού υλικού «Engineer Technologies» τον Ιούνιο 2012. Το άρμα εξελίχθηκε, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την ρωσική βιομηχανία ΟυραλΒαγκονΖαβόντ.

Το T-72B1MS διαθέτει νεα θωράκιση και είναι εξοπλισμένο με νέα οπτικά και εξοπλισμό μάχης. Σήμερα, μόνο αυτή η έκδοση στην οικογένεια αρμάτων T-72 είναι εξοπλισμένη με τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού τοποθετημένο πάνω στον πύργο. Η νεα εκσυγχρονισμένη έκδοση του T-72 σχεδιάστηκε ειδικά για τις εξαγωγικές αγορές.

Τον Δεκέμβριο 2018, ανακοινώθηκε ότι το Λάος είχε παραλάβει άρματα μάχης T-72B1MS από την Ρωσία. Τον Ιανουάριο 2019, το Λάος παρουσίασε αριθμό T-72B1MS σε στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα της χώρας.

Η γενική εξωτερική εμφάνιση του T-72B1MS είναι παρόμοια με το αρχικό T-72 με τον οδηγό στο μπροστινό μέρος του σκάφους, τον πύργο στην μέση με τους Αρχηγό και Πυροβολητή και το συγκρότημα ισχύος στο πίσω μέρος. Η νέα έκδοση του T-72 έχει αναβαθμιστεί με εμπρόσθια και οπίσθια κάμερα για τον οδηγό, ψηφιακό πίνακα οργάνων/ενδείξεων οδηγού, σύστημα πλοήγησης GPS/GLONASS, πανοραματική θερμική διόπτρα τρίτης γενιάς «Eagles Eye» για τον αρχηγό του άρματος τοποθετημένη στην πίσω αριστερή πλευρά του πύργου, θερμικό σκοπευτικό αρχηγού Sosna-U, σύστημα παρακολούθησης στόχων, σύστημα διαχείρισης κατάστασης σκάφους, τηλεχειριζόμενο αντιαεροπορικό πολυβόλο κ.α.

Το T-72B1MS είναι εξοπλισμένο με το λειόκαννο πυροβόλο 2A46 των 125 χλστ που μπορεί να βάλλει διαφορετικούς τύπους βλημάτων όπως το διατρητικό σταθεροποιημένο με πτερύγια αποσπώμενου κελύφους (APFSDS), το αντιαρματικό υψηλής εκρηκτικότητας (HEAT) και το υψηλής εκρηκτικότητας θραυσμάτων (HEF). Ένα πολυβόλο 7,62 χλστ είναι συζυγές τοποθετημένο στη δεξιά πλευρά του πυροβόλου. Πίσω από την θυρίδα του αρχηγού βρίσκεται ο τηλεχειριζόμενος σταθμός οπλισμού οπλισμένος με ένα βαρύ πολυβόλο 6P49 Kord των 12.7 χλστ.

Πηγή: proelasi.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:22