search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:13
MENU CLOSE

Το μάθημα που πήρε ο Ιθαν Χοκ από τον θάνατο του Ρίβερ Φίνιξ: «Το Χόλιγουντ τον καταβρόχθισε» (Videos)

30.11.2020 15:44
Το μάθημα που πήρε ο Ιθαν Χοκ από τον θάνατο του Ρίβερ Φίνιξ: «Το Χόλιγουντ τον καταβρόχθισε» (Videos) - Media

 

Ο Ίθαν Χοκ λέει ότι ο θάνατος του Ρίβερ Φίνιξ είναι ένας από τους λόγους που δεν μετακόμισε ποτέ στο Λος Άντζελες.

Σε συνέντευξη που έδωσε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian πριν από λίγες μέρες, ο Ιθαν Χοκ μίλησε για τη συνεργασία του με τον εκλιπόντα Ρίβερ Φίνιξ, όταν ήταν και οι δύο παιδιά.

Ο Ιθαν Χοκ είπε ότι έμαθε ένα πολύτιμο μάθημα από τη γνωριμία του με τον ταλαντούχο Ρίβερ Φίνιξ, αδερφό του Χοακίν Φίνιξ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 23 ετών από υπερβολική δόση ναρκωτικών, όταν κατέρρευσε έξω από το νυχτερινό κλαμπ του Δυτικού Χόλιγουντ, το «The Viper Room».

Μάλιστα, ο Χοακίν Φίνιξ και η σύντροφός του Ρούνεϊ Μάρα, έδωσαν στον γιο τους που απέκτησαν πριν από λίγους μήνες, το όνομα Ρίβερ, προς τιμήν του.

Ο Ιθαν Χοκ, εξήγησε πώς ο θάνατος του συμπρωταγωνιστή του, τον έμαθε να αποφεύγει τους κινδύνους του Χόλιγουντ.

«Με ρώτησες νωρίτερα γιατί δεν κάνω πιο “εύκολες” ταινίες. Λοιπόν, ο πρώτος συμπρωταγωνιστής μου σε ταινία πήρε υπερβολική δόση στη λεωφόρο Sunset Boulavard», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Ήταν το πιο λαμπρό φως και αυτή η βιομηχανία τον κατάπιε, και αυτό ήταν ένα μεγάλο μάθημα για μένα», δήλωσε ο Χοκ για τον αδικοχαμένο Φίνιξ. «Αν έπρεπε να πω έναν μόνο λόγο για τον οποίο δεν μετακόμισα ποτέ στο Λος Άντζελες, θα ήταν ότι νομίζω ότι είναι πολύ επικίνδυνο για έναν ηθοποιό σαν κι εμένα να βρίσκεται σε τέτοιο κλίμα».

Οι δυο τους εμφανίστηκαν στην παιδική ταινία “Explorers”. Η ταινία δεν πήγε καθόλου καλά εισπρακτικά. Μετά από λίγο καιρό έκανε οντισιόν για την ταινία «Stand By Me».

Τότε, ο σκηνοθέτης Rob Reiner, του είπε: «Τα πήγες πολύ καλά, αλλά μόλις έδωσα τον ρόλο σε ένα άλλο αγόρι, το όνομά του μοιάζει με το όνομα ενός πουλιού».

Ο Ιθαν Χοκ κατάλαβε αμέσως ποιον εννοούσε. Παρά τον πρώιμο ανταγωνισμό τους ο Ιθαν Χοκ και ο Ρίβερ Φίνιξ ανέπτυξαν γρήγορα μία φιλία που σημάδεψε τον Ίθαν και τον έκανε να δει αλλιώς τη ζωή, αλλά και ολόκληρο το Χόλιγουντ.

Ο διάσημος ηθοποιός ξεκαθάρισε τον τεράστιο σεβασμό του στο πρόσωπο του Ρίβερ Φίνιξ, όπως έκανε και για άλλους ηθοποιούς με τους οποίους έχει συνεργαστεί και πέθαναν επίσης πολύ σύντομα, συμπεριλαμβανομένων των Ρόμπιν Γουίλιαμς και Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.

Μιλώντας για αυτές απώλειες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Ιθαν Χοκ, ανέφερε προβληματισμένος.

«Τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και η κατάθλιψη είναι τρομεροί αντίπαλοι σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το να πάρεις αυτό που θέλεις θα σε κάνει ευτυχισμένο, αλλά η αίσθηση του σκοπού και της αγάπης δεν προέρχεται από εξωτερικούς παράγοντες», είπε. «Και δεν μπορείς εύκολα να γλιτώσεις από αυτή την κουλτούρα που πανηγυρίζει συνέχεια για πράγματα που συνήθως δεν είναι αυτό που φαίνονται», πρόσθεσε.

Τώρα 50 ετών, ο Ιθαν Χοκ πρωταγωνιστεί στο “The Good Lord Bird”. Έχει αποκτήσει δύο παιδιά, την 22χρονη Μάγια και τον 18χρονο Λεβόν από τον γάμο του με την ηθοποιό Ούμα Θέρμαν και άλλα δύο, την 12χρονη Κλεμεντίνη και την 9χρονη Ιντιάνα από τον δεύτερο γάμο του με τη Ράιαν Σοουχιούτζ.

Πηγή: iefimerida.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:11