search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:19
MENU CLOSE

Ψηφιακή η κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας – Ως 30.000 ευρώ το πρόστιμο σε παραβάτες

01.12.2020 19:32
ΙΧ: Κατάθεση πινακίδων με ένα κλικ - Πρόστιμο 10.000 ευρώ για όποιον παραβιάσει την ακινησία - Media

 

Ψηφιακή κατάθεση πινακίδων καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών με διάταξη νόμου η οποία αναμένεται να κατατεθεί  στη Βουλή. Οι ιδιοκτήτες που θέλουν να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία το 2021 θα δηλώνουν τον αριθμό κυκλοφορίας σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα κρατούν τις πινακίδες σπίτι τους. Αν εντοπιστούν να κυκλοφορούν με τα οχήματα τα οποία έχουν δηλώσει σε ακινησία θα έρχονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΙ τα πρόστιμα φτάνουν τα 10.000 ευρώ την πρώτη φορά και 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής.

Η συγκεκριμένη διάταξη αναμένεται να κατατεθεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στη Βουλή, ενω  το ΥΠΟΙΚ με μια ακόμη διάταξηθα δίνει τη δυνατότητα αναβίωσης ρυθμίσεων από πληττόμενους από την πανδημία οφειλέτες οι οποίοι  έχασαν τη ρύθμιση λόγω μη καταβολής δόσεων το διάστημα Μαρτίου – Οκτωβρίου. Η πλατφόρμα  που είχε εξαγγελθει από την ΑΑΔΕ, δεν άνοιξε ποτέ μέσα στον Νοέμβριο και αναδρομικά με τη νέα διάταξη θα δίνεται η ίδια δυνατότητα- αναβίωσης ρυθμίσεων που χάθηκαν λόγω μη καταβολής δόσης- σε όσους πληρώσουν τη δόση του Δεκεμβρίου . 

Φοροτεχνικοί και φορολογούμενοι  καταγγέλουν «αρρυθμίες» και στην υλοποίηση ψηφισμένων διατάξεων για την αναστολή πληρωμής ΦΠΑ τον Νοέμβριο όσο και για την αναστολή πληρωμής δόσης ρυθμισμένης οφειλής, καθώς το «πάγωμα» των οφειλών αυτών σύμφωνα με φοροτεχνικούς δεν εμφανίστηκε στο Taxis ενώ φορολογούμενοι υποστηρίζουν πως από σήμερα άρχισαν να χρεώνονται και προσαυξήσεις.

Πηγές της ΑΑΔΕ αναγνωρίζουν την καθυστέρηση εμφάνισης νέας ημερομηνίας οφειλής του ΦΠΑ σε αναστολή, στο τέλος Απριλίου 2021 όπως ορίζει ο νόμος με δυνατότητα ρύθμισης σε 12-24 δόσεις , υποστηρίζουν όμως πως δεν υπάρχουν ανάλογα προβλήματα  με την αναστολή  δόσης ρυθμισμένων οφειλών.  Η αναστολή πληρωμής ΦΠΑ η οποία θα έπρεπε να εμφανίζεται χθες στους δικαιούχους, επιδιώκεται να εμφανιστεί σήμερα ή το αργότερο αύριο στο Taxis. Πολλοί φορολογούμενοι στο μεταξύ πλήρωσαν κανονικά ενώ είχαν τη δυνατότητα να  μεταφέρουν το ΦΠΑ Νοεμβρίου τον Απρίλιο του 2021.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30