search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:00
MENU CLOSE

Άλεξ Μεσχισβίλι: Στο αρχείο η υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα

03.12.2020 11:47
Άλεξ Μεσχισβίλι: Στο αρχείο η υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα  - Media

 

Ήταν μία από τις πλέον φρικιαστικές εγκληματικές υποθέσεις στα χρονικά της χώρας μας και μάλιστα σε βάρος ενός μικρού παιδιού. Όλα ξεκίνησαν το μακρινό 2006 όταν ο 11χρονος Άλεξ εξαφανίστηκε. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται ώσπου βρέθηκε η άκρη του νήματος και η αλήθεια βγήκε στο φως.

Ο 11χρονος  Αλεξ Μεσχισβίλι που ζούσε στη Βέροια ήταν ένα από τα πολλά παιδιά που πέφτουν καθημερινά θύματα bullying από συμμαθητές του. Μόνο που στην δική του περίπτωση, η παρενόχληση έφτασε μέχρι τον φόνο.

Οι τοπικές διωκτικές αρχές της Βέροιας χειρίστηκαν αρχικά λανθασμένα το θέμα της εξαφάνισης του, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και οι δράστες (οι συμμαθητές του Άλεξ με τη βοήθεια συγγενών τους) να εξαφανίσουν το πτώμα του. Έτσι, παρά την ομολογία των δραστών, η υπόθεση δεν μπόρεσε να κλείσει χωρίς την εύρεση του πτώματος. 

Τον Ιανουάριο του 2014, το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Βέροιας επιδίκασε στη μητέρα του Άλεξ Μεσχισβίλι, Νατέλα Ιτσουαϊτζε το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ ως αποζημίωση για την ψυχική οδύνη που υπέστη από τον χαμό του μονάκριβου γιου της.

Καταδίκασε συνολικά τους 11 από τους 13 εναγόμενους, γονείς και κηδεμόνες των πέντε ανηλίκων που κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο του 11χρονου Άλεξ στις 3 Φεβρουαρίου του 2006, οι οποίοι κλήθηκαν να καταβάλλουν το συγκεκριμένο ποσό.

Ωστόσο απέρριψε την αγωγή για τη μητέρα του Ρουμάνου και για έναν από τους τρεις αδελφούς αναφέροντας ότι δεν έχουν αντικειμενική ευθύνη.

Οι εμπλεκόμενοι σε αυτό το έγκλημα ανήλικοι και ενήλικες, δεν αποκάλυψαν που εξαφάνισαν τη σορό του άτυχου παιδιού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48