24/01/2021 17:48:41

Καταγγελία για διοικητή μεγάλου νοσοκομείου ότι αγόρασε χριστουγεννιάτικο στολισμό 7.000 ευρώ εν μέσω πανδημίας (photo)

Κορωνοϊός - Δραματική προειδοποίηση από τον ΠΟΥ: Μείνετε σπίτι σας τα Χριστούγεννα - Media

 

Προβληματισμό προκαλέι ενέργεια του Διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, Ηλία Δαλαϊνα. Όπως αποκαλύπτει το iatropedia.gr εν μέσω πανδημίας , αποφάσισε να δαπανήσει το ποσό των 7.192 ευρώ για να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του εξωτερικού χώρου του νοσοκομείου, τη στιγμή που όλα τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις ακόμη και σε προστατευτικό υλικό.

Το έργο μάλιστα δεν προκηρύχθηκε μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού, αλλά ανατέθηκε απευθείας στην εταιρεία ADM Productions. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το δικαίωμα για απευθείας ανάθεση έργου και μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ, το παραχωρεί ο νόμος σε διοικητές νοσοκομείων. Όμως, η συγκεκριμένη διαδικασία θα ήταν θεμιτό να ενεργοποιηθεί για την κάλυψη επειγουσών αναγκών για την πανδημία, που σχετίζονται με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή την διεκπεραίωση εκτάκτων έργων υποδομής.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.