search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:07
MENU CLOSE

Ινδία – Συναγερμός για νέα μυστηριώδη νόσο: 300 στο νοσοκομείο και ένας νεκρός

07.12.2020 13:30
«Καλπάζει» ο κορωνοϊός στην Ινδία: 251 θάνατοι και 22.273 νέα κρούσματα σε 24 ώρες  - Media

 

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος πέθανε και εκατοντάδες άλλοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με συμπτώματα άγνωστης ασθένειας που εμφανίστηκε στο Eluru της Ινδίας. Οι υγειονομικές Αρχές προσπαθούν απεγνωσμένα να εντοπίσουν τα αίτια των προβλημάτων υγείας. Κάτοικοι της πόλης, που βρίσκεται στην ινδική πολιτεία Άντρα Πραντές, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, όταν παρουσίασαν ζάλη, πονοκεφάλους, έμετο και συμπτώματα παρόμοια με εκείνα της επιληψίας. Περίπου 300 άνθρωποι υποβάλλονται σε θεραπεία – στα τυφλά – για την ανεξήγητη ασθένεια, όμως με περισσότερους από 140 ασθενείς να λαμβάνουν εξιτήριο μετά τη λήψη ιατρικής περίθαλψης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV στο Νέο Δελχί. 

Οι περισσότεροι από εκείνους που παρουσίασαν τα περίεργα συμπτώματα δείχνουν ότι αναρρώνουν γρήγορα από την παράξενη αρρώστια, αλλά ένας 45χρονος από τους ασθενείς κατέληξε, αφού εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα ναυτίας και επιληψίας. 

Οι Αρχές προσπαθούν ακόμη να προσδιορίσουν την αιτία της ανεξήγητης ασθένειας. Οι αξονικές τομογραφίες, στις οποίες υπεβλήθησαν δεν αποκάλυψαν κάτι ασυνήθιστο για τους ασθενείς και οι εξετάσεις υγρού νωτιαίου μυελού ήταν επίσης φυσιολογικές. Τα άτομα που νόσησαν έχουν υποβληθεί σε τεστ Covid-19 και βγήκαν αρνητικά. Δείγματα αίματος, νερού και τροφίμων έχουν συλλεχθεί και αποσταλεί σε ιατροδικαστικό εργαστήριο – ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης – και οι αξιωματούχοι Υγείας αναμένουν τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν για την ανίχνευση βακτηρίων E-coli. 

Μια ειδική ομάδα γιατρών έχει σταλεί στην πόλη καθώς υπεύθυνοι διεξάγουν έρευνα από σπίτι σε σπίτι σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν πιθανοί ασθενείς, καθώς και να βρεθούν στοιχεία που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν την πηγή της ασθένειας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ορισμένοι από τους ασθενείς δήλωσαν ότι είχαν νιώσει σπασμούς και απώλεια συνείδησης τους έπειτα από κατανάλωση νερού της βρύσης. Η μόλυνση των υδάτων ενοχοποιείται για μια σειρά από μολύνσεις και ασθένειες, αλλά οι ειδικοί επιμένουν ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το νερό ευθύνεται για την νέα ασθένεια.

Να σημειώσουμε ότι η Ινδία βρίσκεται στην 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των χωρών που πλήττονται από κορονοϊό με 9.677.203 κρούσματα και 140.590 θανάτους. Μια νέα ασθένεια, θα ήταν καταστροφική για τον τόπο…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:07