search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:54
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ισραήλ και Χιλή απαντούν με lockdown και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας

08.12.2020 07:10
Κορωνοϊός: Ισραήλ και Χιλή απαντούν με lockdown και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας - Media

 

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανήγγειλε χθες Δευτέρα ότι θα επιβληθεί αυτή την εβδομάδα απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες.

Από αύριο Τετάρτη «θα επιβληθεί απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου που δημοσιοποιήθηκε μετά τη συνεδρίαση του ad hoc υπουργικού συμβουλίου του για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας «οι εμπορικές συναλλαγές θα απαγορεύονται» ενώ «θα επιβάλλονται περιορισμοί στις κινήσεις μεταξύ διαφόρων τομέων» της χώρας, προστίθεται στο κείμενο, που δεν υπεισέρχεται σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η κυβέρνηση πρόκειται σύντομα να κάνει πιο συγκεκριμένο το μέτρο.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα επηρεάσει τις παραδοσιακές οικογενειακές βραδινές συγκεντρώσεις καθώς η Χανουκία, η εβραϊκή γιορτή των φώτων, ξεκινά μεθαύριο Πέμπτη.

Οι ισραηλινές αρχές επέβαλαν για δεύτερη φορά lockdown σε εθνική κλίμακα τον Σεπτέμβριο, ενώ η χώρα κατέγραφε έναν από τους υψηλότερους δείκτες κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στον κόσμο.

Τα περιοριστικά μέτρα έκτοτε χαλάρωσαν, όμως ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται σταθερά από τον Νοέμβριο και ξεπέρασε το όριο των χιλίων σε ημερήσια βάση κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Το Ισραήλ, χώρα 9 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει ως εδώ 346.490 κρούσματα του SARS-CoV-2 και πάνω από 2.900 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Lockdown τα σαββατοκύριακα στη Χιλή

Στην πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγο, θα επιβάλλεται εκ νέου lockdown τα Σαββατοκύριακα, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του SARS-CoV-2, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ενρίκε Πάρις χθες Δευτέρα.

Βάσει της νέας απόφασης, οι επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων δεν κρίνεται απολύτως απαραίτητη θα διακόπτουν τη λειτουργία τους, ενώ τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να εξυπηρετούν καθήμενους πελάτες μόνο σε ανοικτούς χώρους. Παράλληλα, θα απαγορευθούν εκ νέου οι μετακινήσεις από τη μια διοικητική περιφέρεια στην άλλη χωρίς την άδεια των αρχών κάθε ημέρα της εβδομάδας, πρόσθεσε ο Πάρις.

Χιλή: Ξανά lockdown τα Σαββατοκύριακα στο Σαντιάγκο - Αυξάνονται τα  κρούσματα κορονοϊού

Στη μητροπολιτική περιφέρεια της πρωτεύουσας η αύξηση των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό έφθασε το 18%, εξήγησε ο υπουργός Υγείας. «Με δεδομένο τον αριθμό των κατοίκων της μητροπολιτικής περιοχής (σ.σ.: ≈ 7 εκατ.), αυτός ο αριθμός έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο και μας ανησυχεί πολύ», τόνισε ο Πάρις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Επιπλέον, «ενώ στο πρώτο κύμα η διάμεση ηλικία των ασθενών» με την COVID-19 «ήταν τα 54 έτη, η τρέχουσα διάμεση ηλικία είναι μόλις τα 39», συμπλήρωσε.

Τα λοκντάουν που θα ισχύουν τα Σαββατοκύριακα είναι «προληπτικό μέτρο par excellence, ελπίζουμε ότι θα είναι μεταβατικό και ότι θα μας επιτρέψει να αποφύγουμε πιο ακραία μέτρα», είπε ακόμη ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης του συντηρητικού προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα.

Ως αυτό το στάδιο, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Χιλή ανέρχεται σε 15.663 νεκρούς επί συνόλου 562.142 μολύνσεων (αντίστοιχα +35, +1.760 σε 24 ώρες).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:53