search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:26
MENU CLOSE

Προϋπολογισμός εικονικής πραγματικότητας – Αλαζονεία και διχαστικές πολιτικές καταλογίζει στο Μαξίμου η Γεννηματά

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2156
17-12-2020
19.12.2020 04:00
etsas.jpg

 

Για έναν προϋπολογισμό οπισθοδρόμησης και αδιεξόδων έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη Βουλή, επικρίνοντας με σφοδρότητα την κυβερνητική πολιτική για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, την κατάσταση της οικονομίας και τα εθνικά θέματα. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τον χαρακτήρισε «προϋπολογισμό εικονικής πραγματικότητας», τονίζοντας πως είναι αντιαναπτυξιακός, κοινωνικά άδικος και πως εκφράζει τη συντηρητική πολιτική που οδηγεί σε οπισθοδρόμηση. 
«Χρειάστηκαν μόλις λίγοι μήνες για να μετατραπεί ο κίβδηλος μεταρρυθμισμός σε αλαζονεία, σε αναποτελεσματικότητα, σε διχαστικές πολιτικές που διαιρούν την ελληνική κοινωνία. Με τον φετινό προϋπολογισμό κλείνει ο παρατεταμένος μήνας του μέλιτος της κυβέρνησής σας ελέω κορωνοϊού» είπε η Γεννηματά απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό. Μίλησε μάλιστα και για σιωπηλό θυμό της κοινωνίας «που δεν ξέρω αν τον αντιλαμβάνεστε στο Μαξίμου», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. 
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τη βολική αντιπολίτευση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Στήνετε κοκορομαχίες, πετάτε την μπάλα στην εξέδρα, εξοστρακίζετε κάθε φωνή και άποψη που σας ασκεί κριτική και σας κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η κατάσταση στα μέσα ενημέρωσης είναι προκλητική. Δεν το λέω εγώ. Το λένε οι εργαζόμενοι σε αυτά. Οι δημοσιογράφοι. Έλεος πια με τη βουλιμία για εξουσία». 

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Όπως είπε η Γεννηματά, η πανδημία απειλεί την υγεία και τη ζωή μας και τα προβλήματα επεκτείνονται στην οικονομία. «Οι πολίτες βλέπουν την κυβέρνηση της Ν.Δ. να στέκεται αδύναμη και ανίκανη και για να καλύψει ευθύνες, λάθη και παραλείψεις διολισθαίνει στον αυταρχισμό και τον έλεγχο της επικοινωνίας και των ΜΜΕ. Ο κ. Μητσοτάκης δείχνει ενόψει του εμβολίου ‘‘που θα τα λύσει όλα’’ πάλι την “ανεμελιά’’ του, που την παραδέχθηκε» υποστήριξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, βάζοντας στο στόχαστρό της τον πρωθυπουργό. 
Η Γεννηματά επανέλαβε πως ένας «οδικός χάρτης» είναι τώρα αναγκαίος για τα επόμενα βήματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, υπενθυμίζοντας τον «οδικό χάρτη» που έχει καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής και εμπεριέχει τέσσερα ορόσημα. Ασφαλές άνοιγμα κατά περιοχές, ανοιχτά επιδημιολογικά δεδομένα, δομές αποκατάστασης και εμβολιασμό. «Ειδικά για το τελευταίο, κρίσιμη είναι η επαρκής και έγκαιρη προμήθεια των εμβολίων, η σωστή προετοιμασία, η διαφανής διαδικασία και τα κριτήρια προτεραιότητας εμβολιασμού του πληθυσμού, όπως και μια καμπάνια ενημέρωσης του πληθυσμού χωρίς λογικές νέας “λίστας Πέτσα”» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. 
Σύμφωνα με την ίδια, «το ίδιο απαραίτητη είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ με επαρκές προσωπικό και μέσα, η μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού και η έμπρακτη αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς των υγειονομικών με την ένταξή τους στα βαρέα-ανθυγιεινά και τη χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15