search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:21
MENU CLOSE

Ρόδος: «Δεν είμαι κατάσκοπος» δηλώνει ο 52χρονος ναυτικός – Τη Δευτέρα στην ανακρίτρια με τον προξενικό υπάλληλο

20.12.2020 09:32
Ρόδος: «Δεν είμαι κατάσκοπος» δηλώνει ο 52χρονος ναυτικός – Τη Δευτέρα στην ανακρίτρια με τον προξενικό υπάλληλο - Media

 

Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση κατασκοπείας για την οποία κατηγορούνται ένας 35άχρονος γραμματέας στο Τουρκικό Προξενείο στη Ρόδο και ένας 52άχρονος ναυτικός πρώην μάγειρας του πλοίου «Ε/Γ – Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ» της εταιρείας «SAOS FERRIES».

Ο δεύτερος, ο οποίος μεταφέρθηκε από την Κομοτηνή στη Ρόδο και οδηγήθηκε χθες το απόγευμα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδο, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται («Κατασκοπεία κατά Συναυτουργία» και «Περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων») παρά το γεγονός ότι αρχικά εμφανιζόταν να τις είχε αποδεχτεί. 

Μέσω του συνηγόρου του, Στέλιου Αλεξανδρή, ανέφερε πως η γνωριμία με τον υπάλληλο του τουρκικού προξενείου έγινε μέσω μιας φίλης του, η οποία έμενε κοντά του στην Κομοτηνή και πως μαζί του έχει συναντηθεί 4 με 5 φορές σε κοινή θέα σε καφετέρια της Ρόδου και, πως όταν του ζήτησε να καταγράψει τα διακριτικά των πολεμικών μας σκαφών που ελλιμενίζονταν στο Καστελόριζο σταμάτησαν κάθε επαφή.

Στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς ο 52χρονος μάγειρας φέρεται να είχε αναφέρει πως του ζητήθηκε μέσω μηνυμάτων και και τηλεφωνημάτων από τον 35άχρονο να του δίνει αναφορές και για τον αριθμό των οπλιτών, που μετέφερε σε κάθε του δρομολόγιο το πλοίο, στο οποίο εργαζόταν κάτι που έκανε.

Χθες ο 52άχρονος είπε στην ανακρίτρια, ότι τα στοιχεία του τηλεφώνου τα επεξεργάζονται ήδη οι αρχές, ενώ δεν έχει κανενός άλλους είδους Η/Υ προσθέτοντας, πως και η σύζυγός του ήταν ενήμερη για την υπόθεση και η οποία του συνέστησε, να διακόψει κάθε επαφή μαζί με τον 35άχρονο κάτι, που του είπε στην τελευταία τους συνάντηση.

Ο 35άχρονος του έστειλε, όπως είπε, με μήνυμα ένα πακέτο δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και για το λόγο αυτό σκέφτηκε να τον συναντήσει πάλι προκειμένου να τον πληρώσει για το έξοδό του αυτό, κάτι που τελικά δεν έγινε μέχρι και την 11η Δεκεμβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία ο γραμματέας του τηλεφώνησε χωρίς όμως να του απαντήσει.

Στους αστυνομικούς είχε πει πως κατά την πρώτη συνάντηση τους ο 35άχρονος τον ρώτησε αν ξέρει κι άλλους Έλληνες μουσουλμάνους που να δουλεύουν σε πλοία τα οποία προσεγγίζουν το Καστελόριζο προκειμένου να έρθει σε επαφή μαζί τους.

Δικηγόρος του 52άχρονου: Ο εντολέας μου είναι αθώος

Ο κ. Αλεξανδρής μιλώντας στην εφημερίδα «ΡΟΔΙΑΚΗ» δήλωσε, πως ο «εντολέας του είναι αθώος και ουδεμία σχέση έχει με την Τουρκία και ουδέποτε συνεργάστηκε με τον προξενικό Υπάλληλο, με τον οποίο είχε διακόψει τις σχέσεις του εδώ και μήνες.»

Ο 52χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία ως το μεσημέρι της Δευτέρας για να απολογηθεί στην ανακρίτρια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:20