search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:01
MENU CLOSE

Χαμός με «φτιαχτό» βίντεο της βασίλισσας Ελισάβετ – Προειδοποίηση για τα deepfakes (Video)

25.12.2020 14:14
Καθόλου... βασιλικό το πρωινό της βασίλισσας Ελισάβετ - Τι της αρέσει να τρώει - Media

 

Την τεχνολογία deepfake χρησιμοποίησε το βρετανικό κανάλι Channel 4 για να φτιάξει ένα ψεύτικο βίντεο της βασίλισσας Ελισάβετ, προκειμένου να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που κρύβει η τεχνολογία αυτή.

Τα deepfakes χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη, προκειμένου να προσαρμόσουν πρόσωπα και εκφράσεις προσώπων και ατόμων σε ψευδείς ή τεχνητές συνθήκες και συχνά η απάτη είναι δύσκολο να αποκαλυφθεί.

Έτσι, το Channel 4 κυκλοφόρησε ένα deepfake βίντεο της βασίλισσας Ελισάβετ, παρουσιάζοντας ένα εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο μήνυμα στο οποίο η φωνή που ακούγεται ανήκει στην ηθοποιό Debra Stephenson.

Τι «είπε» η «βασίλισσα»

«Στο BBC, δεν μπορούσα πάντα να μιλάω καθαρά και από την καρδιά μου. Επομένως, είμαι ευγνώμων στο Channel 4 που μου έδωσε την ευκαιρία να πω ό,τι μου αρέσει, χωρίς κανείς να βάλει λόγια στο στόμα μου» εμφανίζεται να λέει η βασίλισσα.

Στο πεντάλεπτο μήνυμα υπάχρουν αναφορές σε μια σειρά από αμφιλεγόμενα ζητήματα, μεταξύ των οποίων η απόφαση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ να φύγουν από Βρετανία για τις ΗΠΑ.

Επίσης, η «Ελισάβετ» μιλάει και για την απόφαση του πρίγκιπα Άντριου να εγκαταλείψει τα βασιλικά του καθήκοντα νωρίτερα μέσα στο έτος, μετά από συνέντευξη που έδωσε στο BBC για τη σχέση του με τον Τζέφρι Έπσταϊν.

Το Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να σχολιάσε το βίντεο, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν ότι το Channel4 δεν θα έπρεπε να κάνει αστεία με την βασίλισσα. Ωστόσο, άλλοι το πήραν χιουμοριστικά και άλλοι θορυβήθηκαν από το πόσο αληθοφανές είναι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:01