search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:11
MENU CLOSE

Τελικά, το «ανύπαρκτο εμβόλιο» υπάρχει!

27.12.2020 09:55
Τελικά, το «ανύπαρκτο εμβόλιο» υπάρχει! - Media

 

«… Την ίδια στιγμή, ο Κ. Μητσοτάκης πουλάει ελπίδα λέγοντας δήθεν ότι έχει εξασφαλίσει –και μάλιστα δωρεάν- ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί».

Αλέξης Τσίπρας 2/11/2020

Ήδη άρχισε ο εμβολιασμός των κατοίκων της Ευρώπης, και στη χώρα μας για λόγους συμβολικούς εμβολιάστηκαν πρώτοι, μια νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος άντρας. Ξεκινά ένας δεύτερος γύρος στην μάχη της ανθρωπότητας κατά της πανδημίας. Για την ακρίβεια, ξεκινά η αντεπίθεση κατά της πανδημίας. Το 2021 θα επιτεθούμε εμείς στον ιό! Κι αυτή, ωστόσο, θα είναι μια χρονιά που θα απαιτήσει το κουράγιο μας, την υπομονή μας και τον … χρόνο μας!

Η πανδημία ήρθε στην συνέχεια της διάδοσης του λαϊκισμού, ενός άλλου ιού που εξαπλώθηκε στην Ευρώπη και στον κόσμο, πολύ πιο επικίνδυνου και καταστροφικού, ενός ιού ο όποιος δεν είχε εμβόλιο και κτυπούσε τον ορθολογισμό, την κοινή λογική, τον πραγματικό κόσμο. Και αυτή η πανδημία του λαϊκισμού χτύπησε και τη χώρα μας σκληρά. Μας κράτησε διασωληνωμένους στην εντατική σχεδόν πέντε χρόνια -και πριν, άλλα τόσα…- με βαριά συμπτώματα.

Η πανδημία της covid-19, με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, μας επαναφέρει στον ορθολογισμό καθώς οι συνέπειες της «ανυπακοής» κοστίζουν θανάτους, ανυπολόγιστες οικονομικές καταστροφές, την απώλεια του πιο πολύτιμου αγαθού μετά την ζωή, της ελευθερίας μας. Δίχως τον ορθολογισμό της επιστήμης, είμαστε καταδικασμένοι καθώς η ανθρωπότητα δεν σώζεται ούτε με προσευχές ούτε με εξεγέρσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Σώζεται με εμβόλια. Αυτά που ήδη έφτασαν στην πατρίδα μας και αποτελούν έναν χωρίς προηγούμενο, άθλο της επιστήμης που στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να κατανοήσουμε με την ησυχία μας.

Όπως θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πόσες ανθρώπινες ζωές κόστισαν οι αθώες προσευχές, οι εορτές των Αγίων, το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, όλες οι θειες λειτουργιές, πόσες ζωές στοίχησαν τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια, οι επέτειοι των Πολυτεχνείων και των Γρηγορόπουλων, οι πορείες και οι απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω πανδημίας, όπως θα μάθουμε πως επιχειρήθηκε -ανεπιτυχώς, αυτή τη φορά- η εξάπλωση ενός νέου (υγειονομικού) λαϊκισμού, που είδε την πανδημία ως μια ουρανοκατέβατη ευκαιρία για να επανέλθουν κάποιοι στην εξουσία.

Θα μάθουμε ποιοι ακριβώς επένδυσαν στους τάφους, στα πτώματα, στην αποτυχία του εθνικού συστήματος υγείας, στα λάθη που προφανώς θα γίνονταν στην προσπάθεια αντιμετώπισης μιας παγκοσμίως πρωτόγνωρης πανδημίας. Θα μάθουμε ποιοι ακριβώς έσπρωξαν όλα τα λεφτά τους στην δημιουργία ενός νέου κύματος αγανάκτησης, στην κατάρρευση της κοινωνίας. Ποιοι είδαν εν τέλει την πανδημία σαν μια ευκαιρία επένδυσης στην διάδοση ενός υγειονομικού λαϊκισμού, με αρνητές μάσκας, αρνητές εμβολίων, θεωρίες συνομωσίας – με όλα τα αγνά και δοκιμασμένα υλικά του λαϊκισμού.

Η χώρα ευτυχώς άντεξε αυτή τη φορά στον λαϊκισμό, ίσως γιατί έλαβε το σκληρό της μάθημα, ίσως γιατί ακόμα αντιμετωπίζει τις βαριές του συνέπειες, ίσως γιατί ακόμα αισθάνεται την οσμή του κίνδυνου, ίσως γιατί η αρρώστια του λαϊκισμού είναι υπό καταστολή αλλά πάντα έτοιμη να διασπείρει ξανά το τοξικό του δηλητήριο.

Το εμβόλιο, τελικά, δεν αποδείχτηκε «ανύπαρκτο» αλλά υπαρκτό και θα εμβολιαστούν και οι αμφισβητίες του καθώς μπορεί οι ίδιοι να είναι επικίνδυνοι ψεύτες για την κοινωνία, αλλά όχι αρκετά ηλίθιοι ώστε να θέσουν σε κίνδυνο την ακριβή τους ζωούλα. Το εμβόλιο τελικά δεν υπήρξε ούτε προϊόν «εμπορίου ελπίδας», ούτε η Ευρώπη έπαιξε παιχνίδια σε βάρος μας. Η Ελλάδα έλαβε ως πρώτη δόση 9.750 εμβόλια με 11 εκατομμύρια κάτοικους όσα ακριβώς έλαβε η Γαλλία με 67 και η Ιταλία με 61 εκατομμύρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:10