search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:32
MENU CLOSE

Πώς να ξεπεράσετε τη μελαγχολία των γιορτών

31.12.2020 16:07
Πώς να ξεπεράσετε τη μελαγχολία των γιορτών - Media

Για αρκετούς οι ημέρες των γιορτών  είναι ημέρες δύσκολες, με το συναισθηματικό φορτίο να γίνεται βαρύτερο εξαιτίας του εγκλεισμού που «επιβάλλει» ο νέος κορωνοϊός. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι, όπως και οι ενήλικες, έτσι και τα παιδιά μπορεί να ενταθούν τα αρνητικά συναισθήματα της μοναξιάς ή της μελαγχολίας.

Μερικοί τρόποι για να ενισχύσετε την καλή διάθεση της οικογένειάς σας, περιλαμβάνουν, όπως αναφέρει το in.gr :

Κάντε μια βόλτα έξω

Οι εξωτερικοί χώροι είναι ιδανικοί για την τόνωση της διάθεσης, ακόμα κι αν είστε μόνο έξω για λίγα λεπτά. Εσείς και τα μικρά σας μπορείτε να δοκιμάσετε ένα νέο μάθημα άθλησης ή άσκησης μαζί. Ανεξάρτητα από το τι αποφασίζετε να κάνετε σε εξωτερικούς χώρους, θα εκπλαγείτε από το πόσο μπορεί να αλλάξει η διάθεσή σας.

Ειλικρινής σύνδεση

Μη φοβάστε να εκφράσετε τους φόβους και τις ανασφάλειές σας. Αποκαλύψτε τον αληθινό σας εαυτό στον σύντροφό σας και ενθαρρύνετε τα παιδιά να κάνουν το ίδιο. Η ειλικρινής επικοινωνία είναι θεμελιώδης για μια δεμένη οικογένεια.

Πείτε «ευχαριστώ»

Κοιτάξτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και πείτε ένα «ειλικρινές» ευχαριστώ για όλα όσα μοιραστήκατε μαζί τους. Να θυμάστε ότι τα παιδιά μιμούνται τις συμπεριφορές των γονιών τους, επομένως αν θέλετε να ενισχύσετε το αίσθημα της ευγνωμοσύνης το πρώτο βήμα είναι αυτό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:32