search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:11
MENU CLOSE

Τόκυο: Πάμε για … αποστειρωμένους και διαφορετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες

02.01.2021 12:45
Τόκυο: Πάμε για … αποστειρωμένους και διαφορετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες  - Media

Η πανδημία δεν μπορούσε να αφήνει ανεπηρέαστους και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μπορεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του κόσμου να αναβλήθηκε για φέτος το καλοκαίρι, ωστόσο ακόμα και εάν γίνουν τον Αύγουστο του 2021 δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τους παλαιότερους αγώνες.

Αθλητές, αθλήτριες, εργαζόμενοι, εθελοντές, θεατές θα έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μάσκες για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Στο Ολυμπιακό Χωριό θα υπάρχει περιορισμός χρόνου στους δημόσιους χώρους, ενώ ακόμα και το φαγητό θα γίνεται με το ρολόι στο χέρι.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες θα μείνουν μόνο τις απαραίτητες ημέρες και δεν θα συνιστάται η χρησιμοποίηση των δημόσιων μέσων μεταφοράς ή οι περιηγήσεις στα αξιοθέατα.

Φυσικά, τα τεστ COVID-19 θα είναι πολλαπλάσια των ελέγχων για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή με τεστ θα μπουν στην Ιαπωνία και οι φίλαθλοι, εφόσον, τελικά, οι Ιάπωνες αποφασίσουν να επιτρέψουν την είσοδο ξένων στη χώρα, η οποία προς το παρόν απαγορεύεται.

Μιας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα βρεθούν στη χώρα της τεχνολογίας, ένα από τα σενάρια των συζητήσεων είναι να υπάρχει μία εφαρμογή στα κινητά μέσα από την οποία θα ελέγχεται η υγεία του επισκέπτη.

Στις παρελάσεις των Τελετών Εναρξης και Λήξης, οι θεατές θα δουν τους σημαιοφόρους των χωρών και όχι πολυπληθείς αποστολές, ενώ σε ό,τι αφορά την εκδήλωση θα είναι λιτή και με ιδιαίτερους κανόνες ασφαλείας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:10