search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:48
MENU CLOSE

Κάρπαθος: «Ποδαρικό» από φώκια Monachus monachus (Video)

03.01.2021 08:57
Κάρπαθος: «Ποδαρικό» από φώκια Monachus monachus (Video) - Media

Αναμφίβολα εντυπωσιακό ήταν το σκηνικό που συνάντησαν δύο κάτοικοι της Καρπάθου στην πρωινή τους βόλτα στην παραλία «Μιχαλιού Κήπος». Πρωταγωνίστρια ήταν μία μεσογειακή φώκια.

Η  Μαρία Λοίζου και η κόρη της Άννα Ιωαννίδη, ενώ έκαναν την βόλτα τους σε παραλία του νησιού αντίκρισαν το εντυπωσιακό θηλαστικό να απολαμβάνει τη βόλτα του στα ρηχά.

Η μεσογειακή φώκια Monachus monachus, είναι το υπ’ αριθμόν ένα θαλάσσιο θηλαστικό υπό εξαφάνιση στην Ευρώπη, ενώ τοποθετείται στα δέκα πιο απειλούμενα είδη στον κόσμο.

H μεσογειακή φώκια είναι από τα μεγαλύτερα σε μήκος είδη που υπάρχουν στον κόσμο.

Φτάνει σε μήκος τα 3 μέτρα και ζυγίζει μέχρι και 300 κιλά. Το σχήμα του σώματός της είναι ατρακτοειδές έτσι ώστε να διευκολύνεται η κίνηση του ζώου μέσα στο νερό. Τα άκρα του έχουν σχήμα πτερυγίων.


Δεν έχει εξωτερικά αυτιά, αλλά μικρές ακουστικές οπές. Διαθέτει μακριά μουστάκια που χρησιμεύουν ως αισθητήρια όργανα. Το δέρμα της καλύπτεται από κοντό τρίχωμα μήκους περίπου μισού εκατοστού με πιο συνηθισμένα χρώματα το μαύρο, το σκούρο καφέ ή το γκρίζο στην πλάτη ενώ στην κοιλιά το ανοιχτό γκρίζο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:46