search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:41
MENU CLOSE

Θεοφάνεια: Συστάσεις και συνεννοήσεις με μητροπολίτες το σχέδιο της ΕΛΑΣ για το «αντάρτικο» της Εκκλησίας

05.01.2021 17:05
Θεοφάνεια: Συστάσεις και συνεννοήσεις με μητροπολίτες το σχέδιο της ΕΛΑΣ για το «αντάρτικο» της Εκκλησίας - Media

 

Σχέδιο αντιμετώπισης της «ανταρσίας» της Εκκλησίας στο lockdown την ημέρα των Θεοφανείων έχει καταρτίσει η αστυνομία, ωστόσο, φαίνεται ότι το σχέδιο αυτό κινείται σε πιο… ήπιες πρακτικές από τα προηγούμενα για την τήρηση των απαγορευτικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού προσανατολίζεται σε ελέγχους στους ναούς, σε απομάκρυνση πιστών σε περίπτωση συνωστισμού και σε ακραίες περιπτώσεις σε πρόστιμα σε όσους ιερείς και πιστούς παραβιάσουν το lockdown.

Επίσης, η αστυνομία φαίνεται ότι σχεδιάζει να επικεντρώσει τις περιπολίες και τους ελέγχους κυρίως σε κεντρικούς ναούς, καθώς είναι αδύνατον να φυλαχθούν όλες οι εκκλησίες της χώρας, αλλά και να εκπέμπει ηχητικά μηνύματα και να κάνει συστάσεις στους πιστούς.

Επαφές για εκτόνωση

Πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr αναφέρουν ότι δεν θα γίνεται έλεγχος των αστυνομικών μέσα σε εκκλησίες, ενώ υπάρχουν επαφές αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με ιερείς και μητροπολίτες για την καλύτερη διαχείριση της κατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνομιλία του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κατά την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει το καλό παράδειγμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:37