search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:01
MENU CLOSE

Παρέμβαση Εισαγγελέα για την ομολογία Γεωργιάδη ζητά στο πρωτοσέλιδό της η «Αυγή»

06.01.2021 09:19
Παρέμβαση Εισαγγελέα για την ομολογία Γεωργιάδη ζητά στο πρωτοσέλιδό της η «Αυγή» - Media

 

«Να παρέμβει ο Εισαγγελέας για το έγκλημα στην Θεσσαλονίκη» τιτλοφορείται το βασικό θέμα της σημερινής Αυγής, συμπληρώνοντας: «Κυνική ομολογία Γεωργιάδη, βγάζει ψεύτη τον Μητσοτάκη για την εγκληματική ολιγωρία που οδήγησε την πόλη να θρηνήσει τα περισσότερα θύματα του κορωνοϊού».

Πρόκειται σαφώς για την αναφορά του Άδωνη Γεωργιάδη σε χθεσινή πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ότι οι λοιμωξιολόγοι τον Οκτώβριο είχαν συστήσει στην κυβέρνηση την επιβολή καραντίνας στην Θεσσαλονίκη πριν τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, συστάσεις που η κυβέρνηση αγνόησε.

«Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης ο οποίος ουσιαστικά επικαλέστηκε το «λάθος» της Θεσσαλονίκης για να αιτιολογήσει την κυβερνητική απόφαση για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Η παραδοχή αυτή προκάλεσε οξεία αντιπαράθεση μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυβέρνησης. Το θέμα σήκωσε με δήλωσή του ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «ανατριχιαστική ομολογία» του Άδωνη Γεωργιάδη που αποδεικνύει πως: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε μόνο ψέματα, όταν μας έλεγε πως κανείς δεν είχε ζητήσει έγκαιρα πιο σκληρά μέτρα. Αλλά απολύτως συνειδητά έβαλε για άλλη μια φορά το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή».

Ακολούθησε η προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης και υπουργού να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, με επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό την κατηγορία της διαστρέβλωσης διότι ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν αναφέρθηκε σε εισήγηση της Επιτροπής, (αν και ούτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε εισήγηση της Επιτροπής).

Ηλιόπουλος: Όσο και να προσπαθούν η ανατριχιαστική ομολογία Γεωργιάδη δεν μαζαεύεται

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο κ. Γεωργιάδης προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου Νάσου Ηλιόπουλου.

«Λίγη ώρα μετά το ΣΚΑΙ, σε συνέντευξή του στον Real fm ο κ. Γεωργιάδης επαναλάμβανε τα ίδια και χειρότερα, λέγοντας πως ‘’ένα από τα λάθη που κάναμε, ήταν ότι όταν οι λοιμωξιολόγοι μας είχαν εισηγηθεί μία παρόμοια στρατηγική στη Θεσσαλονίκη, πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, εμείς από σεβασμό στην παράδοση της πόλεως και την Ορθοδοξία δεν κλείσαμε τη Θεσσαλονίκη πριν τον Άγιο Δημήτριο. Σήμερα ξέρουμε ότι αυτό που κάναμε ήταν μεγάλο λάθος’’».

Και στη συνέχεια παρέπεμψε σε δημόσιες τοποθετήσεις των επιστημόνων της Επιτροπής:

«Ο κ. Βατόπουλος, μέλος της Επιτροπής, σε συνέντευξή του στο Κρήτη TV είχε δηλώσει πως από τα μέσα Οκτωβρίου η Επιτροπή είχε ζητήσει πιο αυστηρά μέτρα και στη Θεσσαλονίκη ‘’αλλά η κυβέρνηση επέλεξε να πάει πιο χαλαρά’’.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, επίσης μέλος της Επιτροπής, έχει καταγγείλει σε συνέντευξή του στο Kontra πως είχαν γίνει εισηγήσεις για lockdown στη Θεσσαλονίκη πριν τις 22 Οκτωβρίου.

Όσο και να προσπαθούν, η ανατριχιαστική ομολογία του κ. Γεωργιάδη, ότι η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των ειδικών για τη Θεσσαλονίκη, δεν μαζεύεται».

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να ακολουθεί τις εισηγήσεις των ειδικών και επανέφερε το αίτημα για δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:55