search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:35
MENU CLOSE

Νοσοκομείο Κιλκίς: Καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει μη μολυσματική ούτε τουαλέτα (Photos)

11.01.2021 07:42

 

Αποκαλυπτικές είναι οι καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο του Κιλκίς και τη διαχείριση της πανδημίας και το πόσο ασφαλείς είναι τόσο οι ασθενείς όσο και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που δίνουν ηρωϊκό αγώνα να σώσουν ζωές χωρίς τα απαιτούμενα μέσα από την Πολιτεία και το υπουργείο Υγείας. 

Σύμφωνα με την Voria.gr, ασθενείς που έκαναν εισαγωγή στην ορθοπεδική κλινική αρνητικοί, στο εξιτήριο ανιχνεύθηκαν θετικοί! 

Ομως και η ΠΟΕΔΗΝ  (ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία), έφερε στο φως νέες καταγγελίες, και μάλιστα με εικόνες, για την κατάσταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Ομοσπονδία, υπάρχουν νέες εστίες διασποράς του κορωνοϊού, η κατάσταση δεν διορθώθηκε και «παραμένει απαράδεκτη». 

Οκτώ θετικοί σε μία εβδομάδα σε ορθοπεδική κλινική

«Μέσα σε μία εβδομάδα στην Ορθοπεδική κλινική που συστεγάζεται με τη Χειρουργική κλινική βρέθηκαν 4 εργαζόμενοι και 4 ασθενείς θετικοί στο κορωνοϊό», αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει ότι τουλάχιστον 120 εργαζόμενοι νόσησαν. Όπως καταγγέλλει, η διαχείριση των περιστατικών είναι επικίνδυνη καθώς επισημαίνει ότι ύποπτα κρούσματα βρίσκονται μαζί με τα θετικά, ενώ η ανάπτυξη κλινικών κορωνοϊού γίνεται χωρίς να πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

«Στο τμήμα (2) covid-19 εδώ και δύο μήνες δεν υπάρχει μη μολυσματικός χώρος για διάλειμμα, δεν υπάρχει μη μολυσματική τουαλέτα, δεν υπάρχει βρύση για πλύσιμο χεριών κατά την αποχώρηση. Οι εργαζόμενοι δεν τρώνε επί 8 ώρες, δεν πίνουν νερό για να μη χρειαστεί να ουρήσουν και όταν αποχωρούν δεν υπάρχει βρύση για να πλυθούν και πηγαίνουν σε άλλα τμήματα με αποτέλεσμα να γίνεται εσωτερική διασπορά», υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Και συνεχίζει: «Ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται στο ίδιο τμήμα (1) covid-19 με κίνδυνο να υπάρχει εσωτερική επιμόλυνση». Όπως αναφέρει, μάλιστα, υπάρχουν διάσπαρτες φιάλες οξυγόνου 50 λίτρων σε θαλάμους ασθενών μη στερεωμένες, ενώ διεγερτικός ασθενής έπεσε από το κρεβάτι και έριξε τη φιάλη. Φέρνει, δε, στο φως φωτογραφίες εργαζομένου με πλαστική σακούλα (market) αντί για ποδονάρια, ενώ υποστηρίζει ότι υπάρχουν στη διάθεση της Ομοσπονδίας αναφορές γιατρών που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, που, όπως σημειώνει, «έχει κάνει πολλές θετικές παρεμβάσεις στα νοσοκομεία ευθύνης του», να λάβει δραστικά μέτρα.

Υπενθυμίζει, τέλος, ότι στο νοσοκομείο βρίσκεται κλιμάκιο ελεγκτών από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το οποίο, βέβαια, έχει καλέσει η ίδια η διοίκηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33