search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:51
MENU CLOSE

Περιστέρι πέταξε σε απόσταση 12.000 χιλιομέτρων από το Όρεγκον στην Αυστραλία – Θα το θανατώσουν μήπως κουβαλάει κορωνοϊό

14.01.2021 15:23
Περιστέρι πέταξε σε απόσταση 12.000 χιλιομέτρων από το Όρεγκον στην Αυστραλία – Θα το θανατώσουν μήπως κουβαλάει κορωνοϊό  - Media

 

Ο Τζο είναι ένα αγωνιστικό περιστέρι που έκανε το ακατόρθωτο. Ξεκίνησε από το Όρεγκον των ΗΠΑ και πετώντας κάλυψε μια απόσταση 12.000 χιλιομέτρων μέχρι το Σίδνεϋ στην Αυστραλία. 
Οι αρχές που το εντόπισαν θέλουν τώρα να το πιάσουν για να το θανατώσουν αφού θεωρούν ότι το περιστέρι μπορεί να μεταφέρει κορωνοϊό στην πόλη τους. Το περιστέρι «λοξοδρόμησε» κατά τη διάρκεια αγώνων περιστεριού στο Όρεγκον στις 29 Οκτωβρίου και το είδαν στο Σίδνεϋ σε άθλια κατάσταση στις 24 Δεκεμβρίου.  
Εκεί το περιέθαλψε ένας άνδρας που προστατεύει πουλιά μέχρι που το περιστέρι ανέκτησε τις δυνάμεις του και έφυγε. Κατάλαβαν ότι το πουλί ξεκίνησε από τις ΗΠΑ από το βραχιολάκι που είχε στο πόδι του. 
Το πουλί διέσχισε τον Βόρειο Ειρηνικό ωκεανό. Έφτασε στη Χαβάη, ξεκουράστηκε και στη συνέχεια πέταξε μέχρι την Αυστραλία. Όποια μικρά νησάκια έβρισκε στο πέταγμα του, σταματούσε και ξεκουραζόταν. Επίσης σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει να είχε βρει και κάποιο πλοίο στο οποίο ξεκουραζόταν στο κατάρτι του. 
Ο Κέβιν Τσέλι, ο άνθρωπος που το περιέθαλψε είπε στις αρχές ότι το περιστέρι έχει εξαφανιστεί και θα πρέπει να το ψάξουν εάν θέλουν να το βρουν, να το πιάσουν και να το θανατώσουν. 
Τα πουλιά είναι γνωστοί φορείς άλλων κοροναϊών, που δεν είναι συνήθως μολυσματικοί για τον άνθρωπο ή τα άλλα θηλαστικά. Δεν υπάρχουν γνωστές περιπτώσεις μολύνσεων από Covid-19 πουλί σε άνθρωπο.
Ωστόσο, οι ερευνητές έχουν προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι τα πουλιά θεωρητικά θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν κορωναϊούς που είναι επικίνδυνοι για τον άνθρωπο.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:49