search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:40
MENU CLOSE

«Κεραυνοί» Αναστασιάδη για την «Καθημερινή Κύπρου»: Ενορχηστρωμένη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου

14.01.2021 16:05
«Κεραυνοί» Αναστασιάδη για την «Καθημερινή Κύπρου»: Ενορχηστρωμένη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου - Media

 

Συνεχίζεται στην Κύπρο η «θύελλα» μετά το δημοσίευμα της «Καθημερινής Κύπρου», ότι ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είχε εκμυστηρευθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ότι μέσω του προγράμματος της «χρυσής βίζας» ο ίδιος έβγαλε το ποσό των 300 εκατ. ευρώ, το οποίο και μετέφερε στις Σεϊχέλλες.

Διάψευση από ΣΥΡΙΖΑ

Το δημοσίευμα ήδη οδήγησε σε παραίτηση τον διευθυντή της εφημερίδας, Ανδρέα Παράσχο, ο οποίος επέμεινε στις αποκαλύψεις που έκανε, αν και η εφημερίδα με ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως το θέμα προέκυψε γιατί ο Α. Παράσχος δεν είχε αποδείξεις για αυτά που έγραψε.

Από την πλευρά τους, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν στο ΚΥΠΕ ότι «τα όσα ανυπόστατα αναφέρονται στη σημερινή επιστολή παραίτησης του διευθυντή της Καθημερινής Κύπρου, κου Παράσχου, περί δήθεν εκμυστήρευσης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας, παρουσία μάλιστα και άλλων πολλών, για την υπόθεση της χορήγησης διαβατηρίων, είναι ανάξια σχολιασμού και δεν έχουν προφανώς καμία σχέση με τη πραγματικότητα».

Μύδροι Αναστασιάδη

Μετά και τη διάψευση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης, εκτόξευσε με ανακοίνωσή του «μύδρους», λέγοντας ότι υπήρξε «ενορχηστρωμένη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου». Αναλυτικά, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι «παρακολουθώ με θλίψη μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου, είτε με ψίθυρους είτε μέσα από ψευδή δημοσιεύματα.

Με πλήρη σεβασμό στην ελευθερία των ΜΜΕ αλλά και στην ελευθερία του λόγου απέφυγα, στη 40χρονη παρουσία μου στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας, την όποια άσκηση των νομικών μου δικαιωμάτων, αναγνωρίζοντας πως η εμπλοκή στα κοινά έχει ως συνεπακόλουθο και το αναφαίρετο δικαίωμα των ΜΜΕ και των εκπροσώπων τους να με κρίνουν ή και να με επικρίνουν.

Η ανοχή, όμως, στην κριτική φαίνεται ότι έχει παρερμηνευτεί από κάποιους, που ακόμα και με κακόβουλα και ψευδή δημοσιεύματα ή ψιθυρολογία θεωρούν πως προσφέρουν καλή υπηρεσία στον τόπο και στον λαό.

Μετά την κατηγορηματική διάψευση από τον τέως Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα, θα ήθελα να καλέσω τον φίλο δημοσιογράφο Ανδρέα Παράσχο είτε να τεκμηριώσει τα όσα αβάσιμα προέβαλε στην πρόσφατη αρθρογραφία του, ή να παραδεχθεί πως υπήρξε θύμα παραπληροφόρησης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:39