24/02/2021 22:39:16

Τηλεόραση: Καταγγελίες από τρία κανάλια για την εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη

Τηλεόραση: Καταγγελίες από τρία κανάλια για την εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη - Media

 

Καταγγελία στο ΕΣΡ από 3 τηλεοπτικούς σταθμούς για το Μακεδονία TV.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά του Μακεδονία TV του ομίλου ΑΝΤ1 για παραβίαση των όρων εκπομπής του ως “μή ενημερωτικού σταθμού”.

Αιτία είναι η απόφαση της διοίκησης του Μακεδονία TV για την προσθήκη, από τις 25 Ιανουαρίου, της εκπομπής “Ό,τι πεις” της δημοσιογράφου -μέλους της ΕΣΗΕΑ Χριστίνα Λαμπίρη. Το ΕΣΡ έχει κρίνει στο παρελθόν οι εκπομπές αυτές του τύπου θεωρούνται δημοσιογραφικές και πως την ευθύνη έχουν οι σταθμοί που τις μεταδίδουν.

Σύμφωνα με το tvnea οι προσφεύγοντες κάνουν λόγο και για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς έχουν αδειοδοτηθεί, από το ΕΣΡ με συγκεκριμένες προδιαγραφές  αναφορικά τον αριθμό του προσωπικού με τίμημα 35.000.000 ευρώ για 10 έτη, σε εθνική εμβέλεια. Η μετάδοση προγράμματος ειδησεογραφικού χαρακτήρα σε σταθμό που δεν έχει αδειοδοτηθεί και δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία του γενικού προγράμματος ενημερωτικού περιεχομένου δημιουργεί, αναφέρουν, συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, σε βάρος των υπολοίπων που καταβάλουν τέλη και απασχολούν προσωπικό.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.