search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:48
MENU CLOSE

Συνεδριάζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας για κυρώσεις στην ελληνική Ομοσπονδία

22.01.2021 12:58
Συνεδριάζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας για κυρώσεις στην ελληνική Ομοσπονδία - Media

 

Σε έκτακτη συνεδρίαση συνέρχεται το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην ελληνική ομοσπονδία μετά τις πρόσφατες καταγγελίες αθλητών.

Είναι συνειδητή επιλογή μας και «θα το πάμε μέχρι τέλους», για να υπάρξει «φως, διαφάνεια, τάξη και δημοκρατικότητα σε όλες τις ομοσπονδίες», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Α’ Αθηνών της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή για την υπόθεση Μπεκατώρου και την ανάγκη λήψης μέτρων για την εξάλειψη ανάλογων φαινομένων.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού: «Προκαλεί θλίψη μια ομοσπονδία που το άθλημά της έχει φέρει διακρίσεις και έχει αναδείξει κορυφαίες προσωπικότητες να αντιδρά με αυτό τον τρόπο. Δεν μας προκάλεσε έκπληξη. Ανήκουν στη μειοψηφία της αθλητικής κοινότητας που θεωρούσαν ότι κανένας δεν θα τούς ακουμπήσει. Οι θλιβεροί χειρισμοί της Ομοσπονδίας έχουν λάβει διαστάσεις έξω από τη χώρα. Σε επικοινωνία μου με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας εισέπραξα την έντονη ανησυχία του και απογοήτευση για τα καταγγελλόμενα. Συμφωνήσαμε για στενή συνεργασία με την παγκόσμια ομοσπονδία ώστε να ξεπεραστεί η κρίση . Εντός των επόμενων ημερών συνεδριάζει το Δ.Σ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για να εξετάσει κυρώσεις».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επανέλαβε και από το βήμα της Βουλής ότι τις επόμενες ημέρες ανεβαίνει στη δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αθλητική μεταρρύθμιση. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη δημιουργίας ενός ασφαλούς και υγιούς πλαισίου στον αθλητισμό και ειδικότερα στη σχέση αθλητή και προπονητή. «Πολύ άμεσα δημιουργούμε μητρώο προπονητών ώστε να υπάρχουν σαφή κριτήρια για το ποιος αναλαμβάνει να προπονήσει το παιδί μας», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφέρθηκε στη εκστρατεία που ετοιμάζει το υπουργείο για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής και κάθε άλλης μορφής βίας στον αθλητισμό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24