search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:28
MENU CLOSE

Τρίκαλα: Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία Τρικαλινών αγροτών (Photos)

25.01.2021 12:21
Τρίκαλα: Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία Τρικαλινών αγροτών (Photos) - Media

 

Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας με μαύρες σημαίες, πραγματοποίησαν σήμερα αγρότες των Τρικάλων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τελικό προορισμό το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη, στον οποίο και επέδωσαν υπόμνημα με τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ζητώντας από την πολιτεία άμεσες λύσεις.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων “Η Άνοιξη”.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Απόστολος Θωμόπουλος, υπογράμμισε πως η κατάσταση που βιώνει ο κλάδος είναι τραγική, καθώς, όπως εξήγησε, τα πολλά προβλήματα καθιστούν δύσκολη την επιβίωση και τη δυνατότητα συνέχισης της καλλιέργειας. Μίλησε για την έλλειψη υποδομών, με αποτέλεσμα όπως είπε το καλοκαίρι να μην έχουμε νερό και το χειμώνα να πνιγόμαστε, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ. Επίσης οι αγρότες, όπως ανέφεραν, μεταξύ άλλων διεκδικούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος -με κρατική ενίσχυση- καθώς πλήττονται από τις χαμηλές τιμές κάτω του κόστους, κ.ά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που έχει δρομολογήσει και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως και σε άλλες δράσεις που στόχο έχουν την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:27