search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:36
MENU CLOSE

Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μαρούσι: Πάνω από 40 κρούσματα κορωνοϊού – Είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου

25.01.2021 15:18
Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μαρούσι: Πάνω από 40 κρούσματα κορωνοϊού - Είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου - Media

 

Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι, με τις υγειονομικές αρχές του ΕΟΔΥ να βρίσκονται σε συναγερμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 47 τρόφιμοι και εργαζόμενοι του γηροκομείου έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό από την Παρασκευή.

Ειδικότερα, πρόκειται για 37 ηλικιωμένους και δέκα εργαζόμενους, οι οποίοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer, στις 12 Ιανουαρίου. Πάντως, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το εμβόλιο παρέχει ανοσία έξι εβδομάδες μετά την πρώτη δόση και εφόσον γίνει στην ώρα της η δεύτερη δόση. 

Η μεταφορά 12 ηλικιωμένων ασθενών σε «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμό», ολοκληρώθηκε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμμένο Γηροκομείο, «ΘΑΛΕΡΟΣ», φιλοξενεί περισσότερους από 80 τρόφιμους μεγάλης ηλικίας.

«Τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση παρουσιάζει μια πλαστή εικόνα ότι η πανδημία είναι υπό έλεγχο και ότι η εμβολιαστική εκστρατεία διεξάγεται ομαλά», σημειώνει το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Τα πρόσφατα κρούσματα, όμως, στα Γηροκομεία Βόλου (33) και Αμαρουσίου (40) μέσα σε δύο μέρες δείχνουν ότι δεν δικαιολογείται ο κυβερνητικός εφησυχασμός και καμία χαλάρωση, ειδικά όταν αφορούν ηλικιωμένους, οι οποίοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Παράλληλα, ανησυχία μας προκαλούν οι δηλώσεις της κ. Δόμνας Μιχαηλίδου ότι το 40% των εργαζόμενων και ωφελούμενων σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί, νούμερο εξαιρετικά υψηλό.  Δυστυχώς η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει με τον πλέον τραγικό τρόπο την κυβέρνηση και την επίπλαστη εικόνα που θέλει να επικοινωνήσει», καταλήγει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:35